EkonomiManşet

Pantera CEO’su: Fed faiz artışı sırasında servet depolamak için kripto ‘en iyi yer’.

Önde gelen blokzincir girişim fonlarından Pantera Capital'in CEO'su ve kurucusu Dan Morehead, ABD Federal Rezervi'nden gelen faiz oranlarındaki olası artışın ardından dijital varlıkların sermaye depolamak için "en iyi yer" olacağını belirtti.

 

Önde gelen blokzincir girişim fonlarından Pantera Capital’in CEO’su ve kurucusu Dan Morehead, ABD Federal Rezervi’nden gelen faiz oranlarındaki olası artışın ardından dijital varlıkların sermaye depolamak için “en iyi yer” olacağını belirtti.

Hisse senedi ve kripto piyasalarındaki yatırımcılar, şu anda Fed’in bu ay itibarıyla %7,5’i aşan ve yükselmeye devam eden enflasyonla mücadele etmek için alabileceği yöne sabitlenmiş durumda.

2021’in sonundan bu yana kripto piyasasının gerileme yaşamasına rağmen Morehead, dijital varlıkların Fed’in alacağı kararlar doğrultusunda sermaye depolamak için “en iyi yer” olacağını öne sürdü:

“Bence piyasalarımız yakında ayrışacak. Yatırımcılar şunu düşünecekler: Fed dünyadaki tek alıcıdan satıcıya geçerken tahviller ezilecek. Yükselen oranlar, hisse senetlerini ve gayrimenkulleri daha az çekici hale getirecek.”

“Peki, hem hisse senetleri hem de tahviller düşerken nereye yatırım yapılır? Blokzincir böyle bir durumda yatırım yapmak için çok uygun bir yer” diye ekledi.

Morehead, bu ayın başlarında yatırımcılarla yaptığı bir konferans görüşmesi sırasında altın ve kripto gibi varlık sınıflarının tahviller gibi doğrudan faiz oranlarına karşılık gelmediğine işaret ettiği önceki bir açıklamayı da vurguladı:

“Oysa blokzincir nakit akışı odaklı bir şey değil. Altın gibi. Faiz oranı odaklı ürünlerden çok farklı bir şekilde davranabilir. Bence her şey söylendiğinde ve yapıldığında yatırımcılara bir seçenek verilecek: bir şeye yatırım yapmak zorundalar ve oranlar yükseliyorsa, blokzincir en çekici olanı olacak ”dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu