DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Papa Francis 14.50’de Güney Kıbrıs topraklarına ayak bastı

Kısa bir süre önce Papa Francis Güney Kıbrıs topraklarına ayak bastı. Uçağı saat 14.50'de Larnaka Havalimanı’na inen Papa, Güney Kıbrıs’ta kırmızı halıda Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Dimitriou tarafından karşılandı.

Kısa bir süre önce Papa Francis Güney Kıbrıs topraklarına ayak bastı. Uçağı saat 14.50’de Larnaka Havalimanı’na inen Papa, Güney Kıbrıs’ta kırmızı halıda Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Dimitriou tarafından karşılandı.

Papa Francis, Vatikan ve Kıbrıs Cumhuriyeti bayraklarıyla Ulusal Muhafızlar, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Ordu’dan oluşan üç kolordudan oluşan Askeri Seferi denetlerken, Polis Filarmoni Orkestrası tarafından da milli marşlar çalındı.

Havalimanında sert güvenlik önlemleri nedeniyle Güney Kıbrıs’taki Katolik okullarından sadece 30 küçük çocuk karşılama töreninde yer aldı.

Bir erkek ve bir kız çocuk Papa Francis’e barışın sembolü olan bir zeytin dalı buketi ve Vatikan’ın renklerini simgeleyen sarı bir ambalaj içinde bir buket beyaz çiçek verdi.

Papa Francis’in resmi karşılama töreni için Rum Başkanlık Sarayı’ndaki hazırlıklar da tamamlandı.

Tören salonunun yanı sıra Rum Lider Anastasiadis ve Papa’nın konuşacağı podyuma Kıbrıs, Vatikan ve AB bayrakları yerleştirildi. Mekan, Vatikan bayrağının renklerinde sarı ve beyaz çiçeklerle süslendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu