DünyaGenelManşet

Papa Francis’in montu yapay zeka ürünü çıktı!

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis bu kez sözleriyle değil montuyla adından söz ettirdi. Vatikan'da konuşması esnasında giydiği montla sosyal medyayı sallayan Francis'e birçok espirili yorum geldi. Gerçek ise sonradan ortaya çıktı.

Amerika kıtasının güneyinden seçilen ilk papa olan ve önceki adı Jorge Mario Bergoglio olan Papa Francis, Vatikan’da geleneksel “Urbi et Orbi” konuşmasını yaptı. Papa Francis, konuşma sonrası inananları selamladı. Genellikle konuşması esnasında söylediği sözlerle adından söz ettiren Franscis bu kez sosyal medyada bambaşka bir konuyla konuşuldu.

Attığı her adım ve söylediği her söz dış basında gündem olan Papa Francis bu kez giydiği montla gündemde yerini aldı. Papa Francis giydiği beyaz mont sosyal medyanın diline düştü. Sosyal medyada yayılan ‘şişme montlu Papa Francis’ fotoğrafları ise yapay zeka ürünü çıktı.

Öte yandan sosyal medyada fotoğrafları geçek sananlar, beyaz montun moda defilelerinden ilham alınarak tasarlandığı gibi yorumlarda bulunarak espirili paylaşımlarda bulunmuşlardı.

Konu üzerine yorum yapan ABD’li model Chrissy Teigen fotoğrafla ilgili yaptığı paylaşımda, “Papa’nın şişme montunu gerçek sandım ve ikinci kez düşünmedim. Geleceğin teknolojisinde hayatta kalmam imkansız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu