KıbrısManşet

Para yerine Corona geldi

Hop tirililaylay laylaylilaylom… 1 Temmuz açılımı meyvelerini vermeye başladı… Corona pozitif vakalarımız arta arta çoğalıyor…

GIYNIK MANŞET

HÜKÜMETİN ŞARKISI; SİL BAŞTAN… Bakanlar Kurulu, COVİD-19, KKTC’yi tanımaz sandı, önlemleri gevşetti, paşalar gibi coronavirüs ithal etti… Halkın özverisi,  esnafın sabrı çöpe gitti… Ne hekimleri, ne hemşireleri ne sağlık çalışanlarını dinlemeyen hükümet şimdi,  “Don’t panic- Panik yapmayın” diyor…

SAĞLIKTA ÖRGÜTLÜ SENDİKALAR SORUYOR:

-Yurt dışından tatil için ülkemize gelen kişilere PCR testleri ücretsiz yapılırken, ada içerisinde seyahat etmek isteyen KKTC vatandaşlarına neden ücret karşılığı test yapıyorsunuz?

– Önümüzdeki günlerde yaşanması olası Covid salgını sırasında, bilimsel olarak kabul gören/tedavi etkinliği yüksek olan ilaçların envanteri nedir?

– Covid hastaları için ayrı bir tomografi cihazını ne zaman alacaksınız?

– Kaynak sorununuz olmadığını biliyoruz. Sağlık fonunda da milyonlarca TL var. Pandemi hastanesi yapılmasının önündeki gerçek engel nedir?

KKTC DE DÜNYAYI TANIMIYOR… Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, yeni coronavirüs salgınları hızla dünyaya yayılmaya devam ederken, bazı ülkelerin yayılmayı engellemek için kilitleme kurallarını ve diğer kısıtlamalarını geri almaları gerekebileceği konusunda uyarıyor. Belli ki KKTC, dünyadaki örneklere bakarak bir ders çıkarmıyor… İstanbul’dan Pegasus uçağı ile 200’e yakın dün Ercan’a indi.  Bakalım bugün kaç pozitif vakamız daha olacak?

DOGUS DERYA:  Kumarhanecilerin baskısına dayanamayan UBP-HP hükümeti sayesinde 2 günde 3 vaka!

HÜKÜMETE BİR SORU: Türkiye’yi C grubuna çekerek, maksat “önlem aldım”  demek istemiş olabilir misiniz?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu