KıbrısManşetSağlık

Paramız yok PCR’a, gidiyoruz ‘Saray’ yapmaya!

Maliye’de para kalmadı, sağlık çalışanları ödenemiyor, PCR testleri durma noktasına geldi, ciddi miktarda vaka artışından endişe ediliyor.

Maliye’de para kalmadı, sağlık çalışanları ödenemiyor, PCR testleri durma noktasına geldi, ciddi miktarda vaka artışından endişe ediliyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid – 19 korkusu bitmek bilmiyor.

Covid-19 tanısıyla 13 Temmuz 2021 tarihinden bu yana  Acil Durum Hastanesi yoğun bakımda tedavi gören 79 yaşındaki M.Ö. bugün Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Erkek hastanın yüksek tansiyon sorunu olduğu açıklandı.

Bu arada, Bayram süresince Lefkoşa dışındaki ilçelerde, özellikle de son günlerde ciddi vaka artışı yaşanan Girne’de PCR testlerinin yapılmadığı ifade edildi.

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bir çok vatandaş, PCR testi yapan yerlerin kapalı olduğundan yakındı.

GÜZELYURT ÇOK ENDİŞELİ!

Güzelyurt bölgesinde bayram boyunca hiç bir yerde PCR testi yapılmadığını anlatan bir okurumuz, “Gidin, bayramdan sonra gelin dediler; Gayretköy’de bir vatandaşımız pozitif çıktı ama köylülere test yapılamıyor” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖDENEMİYOR

Hükümete yakın bir güvenilir kaynağın verdiği bilgiye göre, Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, sağlık çalışanlarının ek mesailerinin ödenememesinden dolayı huzursuz.

Aynı kaynağa göre, hükümette çok ciddi anlamda nakit para krizi yaşanıyor.

Maliye Bakanı’nın maaşları, ek mesaileri ve bir çok ödemeyi hazırlamakta sıkıntı yaşadığını belirten aynı kaynağa göre, muhalefet kadar, hükümet ortakları hatta UBP’li bir çok vekil de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı veya yeni Parlamento binası yapılması yerine, ülkenin ekonomik darboğazdan çıkışı için nakit paraya ihtiyacı olduğuna vurgu yapıyor.

PANİĞE GEREK YOK AMA…

Ülkede ‘Delta Varyantı’ vakalarının artmış olabileceğine vurgu yapan isminin açıklanmasını istemeyen bir sağlık çalışanı ise şunları söyledi:

“Panik yaratmaya gerek yok. Ama Delta Varyantına yakalanan kişilerdeki belirtiler, ufak baş ağrıları ve boğaz yanmaları olabilir. Ancak kısa sürede bu hastalık ciğerlere iner ve hastayı perişan eder. Şu anda 5 kişi yoğun bakımdadır. Entübe durumdadır. Ülkede ise Bayram rahatlığı, Maliye Bakanlığı’nda para sıkıntısı, PCR testlerinin bayramda durma noktasına gelmesi şahsen beni korkutmaktadır. Paniğe gerek yok diyoruz ama eğer sağlık çalışanları ödenmez, organize edilmez, PCR testleri ve hasta takip olayı koparsa, Ağustos ayına girmeden, pozitif vaka sayısı ile birlikte, ağır hasta sayısı da artacak. Sağlık Bakanı’nın bütün bunlardan haberi vardır ama ne yazık ki Maliye Bakanlığı’nda kaynak sorunu büyük boyuttadır. Sarayımız, parlamentomuz değil, sağlığımız daha önemli olmalıdır.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu