EkonomiKıbrısManşet

Parası olan evlensin!

Her şeyin yavaş yavaş hayal olduğu ülkemizde, artık evlenmek de pek kolay değil!


ALTINDAN KALKMAK ÇOK ZOR… Pandeminin ve ekonomik krizin vurduğu ülkemizde, düğünlerini iptal etmiş olanlar ve yeni plan yapan çiftlerin “evlenmesi” hayal gibi… Ülkedeki düğün törenleri, yeni bir hayat kurmak isteyenler için çok külfetli… Evlilik ve düğün masrafları altından kalkılmayacak hale geldi.

İŞTE BAZI FİYATLAR: EN UCUZ 20 BİN TL’YE… Düğün salonu kiralama ücreti 9 bin TL’den başlıyor, yemekli paket fiyatı ile 32 bin TL ve üzerine çıkabiliyor. Gelinlik ücretleri duvak dâhil, 5 bin 300 TL’den başlamak üzere 10 bin TL ve üzerini bulabiliyor. Gelin tacı ise ortalama 60 TL ile 450 TL arasında değişiyor. Gelinlerin olmazsa olmazı gelin çiçeği ise, minimum 100 ile 200 TL arasında… Gelin makyajı ve gelin saçını da eklediğimizde güzellik salonu masrafı ortalama 2 bin 500 TL’yi buluyor. En uygun ayakkabı fiyatı ise 200 TL ile 600 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

TAKI ARTIK TAKMAYA DEĞİL SEYRETMEYE… Takı düğün setlerinin fiyatları ise şu şekilde; “Altın üçlü set (kolye, küpe, bileklik) 13 bin 500 TL ile 17 bin TL arasında, 0.12 Karat Pırlanta Gerdanlık bin TL, elmas üçlü setler ise 3 bin TL ile 6 bin TL arasında…

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında alınan kararla, 27 Nisan’da açılacak düğün salonlarının işlerine ket vurdu. Saat 22.30 da uygulanmaya başlayan sokağa çıkma yasağı ve işletmelerin kapalı olması yeni evlenecek çiftlerin pek hoşuna gitmedi. Evlilik hazırlığı yapan çiftlerden bazıları rezervasyon tarihini ertelemeye başladı.

Pandemi döneminde KKTC’de yaşanan ekonomik kriz evlenecek çiftleri de zora soktu. Düğün salonları, çiçekçiler, güzellik salonları sahipleri fiyatları yükseltmediklerini ve krize rağmen geçen yılki tarife üzerinden hizmet vermeye devam ettiklerini açıkladı. Buna rağmen müşterilerinin yüzde 30’unun düğünleri seneye ertelediğine dikkat çeken işletmeciler, düğünlerin başlayacak olmasından dolayı az da olsa çarkların yeniden dönmeye başlayacağından umutlu…

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan düğün salonu işletmecileri, saat 22.30 da başlayan sokağa çıkma kararının kafa karışıklığı yarattığını söyleyerek, düğünlerin normal şartlarda 20.30 sıralarında başlayarak minimum gece yarısına kadar devam ettiğini dile getirdi.

Alım gücü düşen vatandaşın pandemi döneminde “Evlenmenin maliyeti kaça patlar?” sorusunun yanıtı ise işte söyle;

Düğün salonu kiralama ücreti 9 bin TL’den başlıyor, yemekli paket fiyatı ile 32 bin TL ve üzerine çıkıyor.

Gelinlik ücretleri duvak dâhil, 5 bin 300 TL’den başlamak üzere 10 Bin TL ve üzerine çıkabiliyor.

Gelin tacı ise ortalama 60 TL ile 450 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Gelinlerin olmazsa olmazı gelin çiçeği de, minimum 100 ile 200 TL arasında…

Düğün öncesi gelin makyajı ve gelin saçını da eklediğimizde güzellik salonu masrafı ortalama 2 Bin 500 TL’yi buluyor.

En uygun fiyatla ayakkabı fiyatı ise 200 TL ile 600 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

TAKI DÜĞÜN SETLERİNİN FİYATLARI İSE ŞU ŞEKİLDE;

Altın üçlü set (kolye, küpe, bileklil) 13,500 TL’den 17 Bin TL arasında,

0.12 karat Pırlanta Gerdanlık Bin TL,

Elmas üçlü setler ise 3 Bin TL ile 6 Bin TL arasında.

Tüm bu fiyatlara bakıldığı zaman en düşük fiyattan hesaplandığında evlenmenin yalnızca giyim, salon, makyaj ve takı masrafı toplam da 20 Bin TL üzerine çıkıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu