KıbrısManşetToplum

Park mı? Kamp mı?

Yıllardır otopark olarak kullanılan Girne Turizm Parkı’nın işletmesini devralan özel bir şirket, şehir içinde orta çağı andıran görüntüler yarattı

Yıllardır otopark olarak kullanılan Girne Turizm Parkı’nın işletmesini devralan özel bir şirket, şehir içinde orta çağı andıran görüntüler yarattı

DEVRİM DEMİR

BUNA KİM İZİN VERDİ?
Artan nüfusu ve kalabalık trafiği ile vatandaş ve esnafı canından bezdiren Girne’nin göbeğinde, oto yıkama yeri olarak açılan işletme Girne halkının ciddi tepkisine neden oldu. Girne Turizm Parkı içinde çocuk oyun alanının hemen yanında özel bir işletmeye verilen alanda kurulan çadırlar, orta çağı andıran bir görüntüye neden oldu. Yıllardır esnaf ve vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatan park yerinin özel bir şahsa kiralanması, birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Bölgedeki işletmeler park yeri sorunu yüzünden iş yapamadıklarından yakınırken, bölgede işi olan vatandaşlar da araçlarına park yeri bulamadığından dert yandı.

YASAYA GÖRE ‘OLMAMALI’
Yeni İmar Yasası’na göre Girne içinde tamirhane, sanayi tipi işletme ve oto yıkama tarzı yerler açılamaz. Girne’de şehrin göbeğinde çocuk park alanı içinde ‘kamp’ görüntüsü andıran çadırların neye ve kime hizmet verdiği merak ediliyor. Turizm Parkı’nın bulunduğu bölgenin, özellikle park yeri sıkıntısı çekilen bölgelerden biri olduğu biliniyor. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, park yerinin bir dönem Türk Ocağı Spor Kulübü’ne verildiği ve Türk Ocağı Spor Kulübü’nün park yerinin işletmesini özel bir firmaya devrettiği de öğrenildi.

BÖLGEYİ KİLİTLEDİ
Girne Turizm Parkı’nda bir dönem 75/80 aracın rahatça park edebildiği alanın, özel bir işletmeye verilerek şehir içinde oto yıkama yerine dönüştürülmesi bölge esnafını da zora soktu. Belediyeler Yasası yürürlüğe girdikten sonra bazı kararların sessiz sedasız komisyondan geçtiği ifade edilirken, gazetemize konuşan bazı işletme sahipleri, “Bölge trafiği kilitlendi. Şehrin ortasında kamp görüntüsü andıran bu görüntülere Girne Belediyesi bir an önce müdahale etmeli. Bölgede işi olan vatandaşlar park yeri bulamıyor. İşletmelerimizin önü park yeri oldu, ciddi sıkıntı yaşıyoruz” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

YİĞİTCAN: BÖYLE BİR ŞEYE İZİN VERDİĞİMİZİ HATIRLAMIYORUM
Girne Gazetesi’ne konuşan Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Girne Belediyesi ile çalışmalar yaptıklarını söyledi. Belediye ve dairenin teknik ekiplerinin çalışma yürüttüğünü kaydeden Yiğitcan, “Böyle bir şeye izin verdiğimizi hatırlamıyorum. Bölge trafik açısından çok sıkıntılı bir yer, gerekli araştırmaları yapacağız” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu