DünyaEkonomiGenelManşetSiyasetToplum

Parlamento Ukrayna’nın Sanal Varlıklar Yasasını 272 oyla onayladığını açıkladı

Ukrayna parlamentosu, Ukrayna parlamentosu Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto para birimlerini yasallaştıran ve böylece ülkede dijital varlıkların kullanımını çok daha kolay hale getiren bir yasa tasarısını kabul ettiğini duyurdu.

Ukrayna parlamentosu Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto para birimlerini yasallaştıran ve böylece ülkede dijital varlıkların kullanımını çok daha kolay hale getiren bir yasa tasarısını kabul ettiğini duyurdu. Ukrayna parlamentosu, Ukrayna’nın Sanal Varlıklar Yasasını 272 oyla onayladığını açıkladı.

Yasa tasarısının onaylanmasının ardından, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov şunları söyledi: “Bu, kripto borsalarını ve kripto para birimlerini yasallaştıracak ve Ukraynalılar artık kripto varlıklarını olası kötüye kullanım veya dolandırıcılıklara karşı koruyabilecek.”

Tasarı, Bitcoin gibi dijital varlıkların düzenlenmesi ve yönetimi için bir çerçevenin hazırlanmasının yolunu açıyor. Sanal Varlıklar Yasasının yeni versiyonu, kripto para düzenlemesini, Ukrayna sermaye piyasalarının katılımcılarını denetlemekten sorumlu üst düzey bir devlet kurumu olan Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonu’nun gözetimi altına alıyor.

Ancak tasarı, Bitcoin gibi kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak tanımıyor. Ukrayna, geçen yıl Eylül ayında Bitcoin’i resmi para birimi olarak yasallaştıran El Salvador’un yolunu izlemediğini açıkladı. Ukrayna, yeni yasanın geçmişte yasal bir gri alanda faaliyet gösteren işletmelere güvence sunacağını söyledi.

Fedorov, “Piyasa katılımcıları yasal koruma ve devlet kurumlarıyla açık istişarelere dayalı kararlar alma fırsatı yaratacak” dedi.

Hükümet yetkilileri, yeni yasanın Ukrayna’nın büyüyen kripto para piyasasına daha fazla yabancı yatırım çekmesini bekliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu