EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Paşa: Halkımız rahat olsun yakıtımız mevcut

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, “Depolarımızda 11 günlük yakıtımız mevcuttur. Ayrıca 15 günlük yakıt ise şu anda yolda geliyor ve Perşembe günü yakıtın tahliyesine başlanacak” diyerek halkımızın rahat olması çağrısında bulundu


KIB-TEK Akaryakıt Temin İhalesi’nin Merkezi İhale Komisyonu tarafından bir kez daha ertelenmesiyle birlikte, vatandaşları yine ‘Teknecik Santrali’nde akaryakıt bitecek ve elektriksiz kalacağız’ endişesi sardı. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, “Depolarımızda 11 günlük yakıtımız mevcuttur. Ayrıca 15 günlük yakıt ise şu anda yolda geliyor ve Perşembe günü yakıtın tahliyesine başlanacak” diyerek halkımızın rahat olması çağrısında bulundu.

“İHALE SADECE ERTELENDİ”

Merkezi İhale Komisyonu’nda bugün akaryakıt ihalesinin pazarlık usulü gerçekleştirilmesi ve bu ihalenin de devlet televizyonu BRT’den canlı yayınlanmasının planlandığını aktaran Paşa, Şeffaflık gereği gereken her şeyin yapıldığını fakat bir firma temsilcisinin girişimiyle Rekabet Kurulu’na ihaleyle ilgili bir başvuru yapıldığını ifade etti. “İhale iptal edilmedi sadece ertelendi” diyen Paşa, Rekabet Kurulu’nun KIB-TEK’ten de bazı belgeler talep ettiğini ve hukukçular vasıtasıyla talep edilen belgeleri içeren dosyanın hazırlandığını ve Rekabet Kurulu’na ulaştırıldığını dile getirdi.

Merkezi İhale Komisyonu ve komisyon başkanı ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Hüseyin Paşa, Rekabet Kurulu’nun karar vermesinin ardından ihalenin gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu