DünyaGenel

Patladı denilen rezervasyonlar 2019’un yarısı

Rusya’nın uçuş yasağını kaldırmasıyla Türkiye, Almanya’nın seyahat kısıtlamalarını gevşetmesiyle İspanya ve Yunanistan’da ‘patladı’ denilen rezervasyonlar 2020’den daha iyi, ama hâlâ 2029 yılının yarısı kadar.

TÜRKİYE 3. SIRADA

Almanya’daki pazar araştırma kuruluşu Travel Data + Analytics (TDA) derlediği verilere Haziran ayının ikinci haftasındaki tüm yeni rezervasyonların yarısından fazlası yaz tatillerinden kaynaklanıyor. En çok talep gören üç destinasyonun İspanya, Yunanistan ve Türkiye olduğu belirtiliyor.

ARTIŞ İYİ AMA KAYIPLARI DENGELEMEKTEN UZAK

Veriler üzerinden değerlendirme yapan Travel Data + Analytics Satış ve Danışmanlık Direktörü Alexandra Weigand, şunları söylüyor:

“Birkaç haftadır gözlemlenen rezervasyonlardaki artışa rağmen şimdiye kadarki kayıplar dengelenmekten çok uzak.

Kümülatif olarak, yani Mayıs 2021’in sonuna kadar yapılan rezervasyonlar 2019 Corona öncesi yazına göre hâla yüzde 75 düşüşte.

Bu dönem rezervasyonları geçen yıl, 2020’nin aynı dönemine göre ise yüzde 33 daha yüksek.”

YÜZDE 27 SON DAKİKA SATIŞLARI

TDA verilerine göre Mayıs ayında, satışlardaki rezervasyon cirosunun yüzde 27’si, Mayıs veya Haziran aylarında son dakika satışlarından, yüzde 33’ü de ana seyahat sezonunda Temmuz ve Ağustos 2021’de gerçekleşti.

TDA verilerine göre Türkiye rezervasyonları yüzde 12.8 ile üçüncü sırada,

Bu arada Haziran ayının ikinci haftasında, hem Yunanistan hem de Türkiye rezervasyonlarının belirgin şekilde arttığı belirtiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu