EkonomiGenelKıbrısManşet

Pazar fiyatları hem halkı hem de esnafı isyan ettirdi

Girne halkının vazgeçilmezi ‘Çarşamba Pazarı’na uğrayan vatandaşlar, fiyatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor

Gizem İNCEÖZ

Girne halkının vazgeçilmezi ‘Çarşamba Pazarı’na uğrayan vatandaşlar, fiyatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor

SOĞAN, FİYATIYLA GÖZ YAŞARTTI

GIYNIK ekibi Girne’nin nabzının attığı Çarşamba Pazarı’nı ziyaret ederek hem esnaf hem de vatandaşlara mikrofon uzattı. Esnaf satış yapamamaktan, vatandaşlar ise fiyatların pahalılığından şikâyetçi. Mutfakların olmazsa olmazı soğan bu kez fiyatıyla gözleri yaşarttı. Vatandaşlar, kilosu 30 TL’den satılan soğanı artık tane ile almaya başladı. Yemeğin yanına salata yapmak da lüks oldu. 1 adet Marulun fiyatının 10 TL, 1 kilo domatesin fiyatının 25 TL ve 1 kilo salatalığın fiyatının ise 20 TL olmasıyla birlikte, vatandaş salata yapmaktan da vazgeçti. Pazar tezgâhlarında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan mantara ise vatandaşlar uzaktan bakmakla yetindi. Kilosu 70 TL’ye satılan mantar, alıcısıyla buluşamadı. Pazar tezgâhının en ‘lüks’ ürünü asma yaprağı ise kilosu 300 TL’den alıcısını bekliyor.

MEYVE FİYATLARI DA BİRBİRİYLE YARIŞIYOR

Pazar tezgâhlarında bu haftanın en yüksek fiyatlı meyvesi çilek oldu. Kilosu 60 TL’yi bulan çilek şampiyonluğunu koruyor. Muz, kivi ve armut kilosu 35 TL’den, nar kilosu 30 TL’den, elma ve ayva ise kilosu 25 TL’den tezgâhlarda yerini aldı.

“SEBZE ALSAK MEYVE ALAMIYORUZ, MEYVE ALSAK SEBZE ALAMIYORUZ”

En temel gıda ihtiyaçlarını bile diğer ihtiyaçlardan kısarak satın alabildiğini söyleyen vatandaşlar, fahiş fiyatlardan dolayı istedikleri ürünleri alamadığını vurgulayarak, “Sebze alsak meyve alamıyoruz, meyve alsak sebze alamıyoruz” sözleriyle isyan etti. Vatandaş, sebze ve meyve fiyatlarına her hafta zam geldiğini belirterek, ülkedeki denetim eksikliğinden yakındı.

ESNAF DA ŞİKÂYETÇİ!

Sattıkları ürünler tezgâhta kalan ve zarar eden Pazar esnafı da dertli. Vatandaşın alım gücünün kalmadığını söyleyen pazar esnafı satışlarının iyi gitmediğini belirtti ve “vatandaş kilo ile değil tane ile almaya başladı” dedi. Esnaf da denetim istiyor; Kendi giderlerinin de arttığını kaydeden pazarcılar, ülkedeki denetim eksikliğinin herkesi etkilediğini vurguladı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu