KıbrısManşet

PCR testi yoksa uçuş da yok!

Ülkemizde yeterli miktarda PCR testi olmaması nedeniyle hava yolu şirketlerine günde bir sefer yapma kısıtlaması getirildi.

GIYNIK ÖZEL

Ülkemizde yeterli miktarda PCR testi olmaması nedeniyle hava yolu şirketlerine günde bir sefer yapma kısıtlaması getirildi. Bu uygulama, hava yolu şirketleri ve ülkemize gelecek yolcular ile vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. THY, Ercan Havalimanı yönüne ve Ercan Havalimanı yönünden günde 20 sefer, Pegasus ise 47 sefer planlamasına rağmen, bu planlamalar suya düştü.

KKTC’ye sefer yapan Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yollar ve AnadoluJet Hava yolları kendi bünyelerinde uçuş listeleri hazırlarken, Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlığından gelen “Günde sadece tek sefer yapabilirsiniz” şartı ile adeta şok etkisi yaşandı.

Ne resmi kaynakların, ne de ilgili kurumların Ercan Havalimanı’na yönelik seferler hakkında ülkedeki hava ulaşımı trafiğiyle ilgili bilgi paylaşmaması ise dikkat çekti.

THY ve Anadolu Jet ve Pegasus Hava Yolları, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Hatay, Antalya ve Ercan Havalimanı’na uçuş gerçekleştirdikleri diğer noktalardan uçuş planlaması yaparken, “Günde 1 sefer” şartı konması nedeniyle sadece İstanbul’dan sefer yapacakları açıkladılar.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; ülkede yeterli miktarda PCR testi olmadığı için hem Güney Kıbrıs’a geçecek vatandaşlar hem de yurt dışından gelecek yolculara yönelik test talebinin karşılanamayacağı için bu kararın alındığı ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu