KıbrısManşet

PCR testleri ile ilgili sorunlara hep bir yenisi ekleniyor

Ülkemizde PCR testleri ile ilgili yaşanan sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor.

Gıynık Gazetesi’ne ulaşan bir bilgiye göre, yurtdışına çıkış amaçlı olarak PCR yaptırdığı bir laboratuvarda tam tanı alınamadığı gerekçesi ile tekrar laboratuvara çağrıldı. Ertesi sabah tekrar PCR yaptırmak için laboratuvar arayan vatandaş bu sefer kendisinin test sonucunun negatif çıktığını ancak test sonuçlarının pozitif çıktığını öğrendi.

2 gün önce kızının sonucunun negatif olduğunu belirten vatandaş tekrar laboratuvara giderek çocukları ile birlikte test oldu. Laboratuvar sahibine, “Buradan çıkıp hastanede de test yaptıracağım, eğer sizden ve hastaneden sonuçlar pozitif çıkarsa bu laboratuvarı polise, savcılığa ve gazetelere vereceğim” ifadelerini kullanan vatandaş hastanede de test yaptırmasının üzerinden 1 saat geçtikten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından pozitif olduğu gerekçesi ile arandı.

Sağlık Bakanlığı’na laboratuvarda yaptırdığı testin geçerli olmadığını hastanede yaptırdığı test sonuçlarını bekleyeceğini belirtmesi üzerine bu kez de polis tarafından aranarak tehdit edildi. Hastane tarafından tekrar aranan vatandaş Sağlık Bakanlığı için ikinci bir test yaptırdığında bu kez çocukların test sonuçları pozitif ve hafif pozitif şeklinde çıktı.

Güney Kıbrıs’a geçen vatandaş güney tarafında da test yaptırdı ve sonuçlar negatif çıktı. Güney Kıbrıs’tan İngiltere’ye seyahat eden vatandaşın İngiltere’de de yaptırdığı test sonucu negatif çıktı.

“BEN SONUÇLARIN NEGATİF OLDUĞUNDAN EMİNDİM”

Yaşadığı bu kaostan dolayı sitemli olan vatandaş şu ifadelere yer verdi:

“Gece beni arayan laboratuvar test sonuçların belirsiz dedi ben kendilerini sonuçlar negatif çıkarsa sizi polise vereceğim demem üzerine laboratuvar belirsiz olan test sonuçlarımızı Sağlık Bakanlığı’na pozitif olarak bildirdi ve ben kendi ülkemden kaçak gibi kaçmak zorunda kaldım. Kendi aileme sarılamadım kendi ülkemden kaçtım sırf bir ay mağdurluk yaşamayım diye çünkü ben sonuçların negatif olduğunu biliyordum

Diğer Haberler

Başa dön tuşu