GenelKıbrısManşetSiyaset

PCR ücretlerini kim ödeyecek? İşçi mi iş veren mi?

Başbakan Ersan Saner Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

1 Eylül’den itibaren PCR ve antijen testlerin aşılı /aşısız fark etmeksizin ücretli olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tarama testleri, Covid-19 testleri ve temaslısı için Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı testleri , ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere yapacağı PCR – antijen testleri sosyal yardım alan vatandaşlar ise test ücretinden muaf tutulacak.

Başbakan Saner, aşı seçeneği sunan ender ülkelerden biriyiz. Bireyleri aşılanmaya teşvik etmek için bu kararların onaylandığını, aşı yapmayı özendirme dışında hiçbir gayretlerinin olmadığını dile getirdi.

Yüksek risk gruplu ve düşük risk gruplu yerlerde çalışanların da 21 gün arayla test yaptırılması kuralının getirildiğini aktaran Saner, ücretin çalışan tarafından mı iş veren tarafından mı ödeneceği sorusuna ise ‘o işçiyle işveren arasındadır’ yanıtını verdi.

 

Başbakan Saner, “Aşısız olan ve KKTC’de ikamet eden kişiler tüm mekanlara son 72 saatte PCR-antijen testini ibraz ettikten sonra girebileceklerdir.  Sağlık Bakanlığı yüksek- düşük riskli kabul ettikleri mekanlara girişleri ve çalışanlara ait düzenlemeler getirdi.  Yüksek riskli kabul edilen mekanlara, aktivite alanlarına girişlerde  kapalı takım sporları, fitness salonları, otel, casino, bar ve clublara gidecek kişilerde aşılı olmaları halinde 7 gün aşısız kişilerde 72 saatlik PCR testi aranacaktır  Yüksek ve düşük riskli kabul edilen mekanlarda aşılı/aşısız çalışan kişiler risk gruplarına göre PCR-antijen test yapmaları halinde iş yerlerinde çalışabilecekler. Düşük risk grubu okul, özel eğitim merkezleri, market- mağaza çalışanları 21 günde bir antijen test yaptıracak PCR şartı aranmayacak. Aşısızlar ise her 7 günde 1 antijen test yaptıracaklardır.  Yüksek risk grubu çalışanları Aşılı olmaları halinde 21 günde bir aşısız ise 7 günde bir PCR testi istenecek” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu