GenelKıbrısManşetSpor

Pedallar zamana karşı döndü

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen “2021 Güner Burgul Bisiklet Sezonu” faaliyet programında yer alan Bireysel Zamana Karşı Yol Bisiklet Yarışı 15 Ağustos Pazar günü Lefkoşa kuzey çevre yolunda gerçekleşti.

56 BİSİKLETÇİ PEDAL DÖNDÜRDÜ

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen “2021 Güner Burgul Bisiklet Sezonu” faaliyet programında yer alan Bireysel Zamana Karşı Yol Bisiklet Yarışı 15 Ağustos Pazar günü Lefkoşa kuzey çevre yolunda gerçekleşti. Yarışta lisanslı sporcular bireysel zamana karşı yarışırken Herkes İçin Bisiklet (HİB) kategorisindeki lisansız sporcular ise takım zamana karşı kategorisinde yarıştılar. Bisiklet Federasyonu’nun bu sezon adına gerçekleştirmiş olduğu sekizinci yarışta toplam 56 sporcu pedal döndürdü.

ERÇEN’DEN PARKURUN EN İYİ DERECESİ

Yeni açılan Lefkoşa kuzey çevre yolundaki yarış, burada gerçekleşen ilk sportif faaliyet olarak kayıtlara geçerken bisikletçiler 18.5 km’lik parkurda zamana karşı pedal bastı. Yarışta ferdi olarak mücadele eden Hüseyin İlker Erçen 24 dakika 53 saniye ile parkurun en iyi derecesine imza attı.

ÖDÜLLLER VERİLDİ

Yarış sonrasında düzenlenen ödül töreninde kategorilerinde dereceye girenlere madalyaları, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, Merhum Güner Burgul’un oğlu Doç. Dr. Nazım Burgul ve Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

SIRADA 3 ÖNEMLİ ŞAMPİYONA VAR

“2021 Güner Burgul Bisiklet Sezonu” faaliyet programına göre bu ay sonu ve Eylül ayında 3 önemli şampiyona yapılacak. 29 Ağustos’ta KKTC Dağ Bisikleti Şampiyonası, 12 Eylül’de KKTC Yol Bisikleti Şampiyonası ve 26 Eylül’de de KKTC Bireysel Zaman Karşı Şampiyona gerçekleşecek ve sezonun mayoları sahiplerini bulacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu