Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Pelekanos’tan AKEL’e yanıt geldi

Pelekanos, Rum Başkanlık Sarayı önünde Cumartesi günü gerçekleştirecekleri dolandırıcılık-yolsuzluklarla ilgili etkinlik ve “Pandora Papers” konusunda Rum Yönetimi Başkanına yönelik yapılan eleştirilerle ilgili AKEL’e yanıt verdi. 

Rum Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, AKEL’in eleştirilerine yanıt verdi.

Alithia gazetesine göre, Pelekanos, Rum Başkanlık Sarayı önünde Cumartesi günü gerçekleştirecekleri dolandırıcılık-yolsuzluklarla ilgili etkinlik ve “Pandora Papers” konusunda Rum Yönetimi Başkanına yönelik yapılan eleştirilerle ilgili AKEL’e yanıt verdi.

Pelekanos, paravan şirketlere ilişkisinden bahsederek hükümeti eleştiren AKEL’in, söz konusu şirketleri kapatma girişiminde bulunulduğu zaman da “Rusya ile ilişkilerin bozulacağı” gerekçesiyle itiraz ettiğini söyledi.

Pelekanos, “Pandora Papers” konusunun yarın Rum Meclisi Kurumlar Komitesi’nde birçok müdahil tarafın katılımıyla, görüşülmesine başlanacağını söylerken, partisel yararlar elde etmek için bu konuyu kullanmaya çalışan kişilerin yine yalanlanacağını ifade etti.

AKEL’in düzenleyeceği protesto etkinliğine de değinen Pelekanos, AKEL’in araştırma yapılmadan protesto eyleminde bulunmasının çelişki olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu