KıbrısManşetSiyaset

Perde gerisindeki kirli pazarlıklar ortaya çıktı, Saner, kendisine oynanan oyunları engelledi

UBP-HP koalisyon hükümetinin kurulmamasının perde gerisinde kirli pazarlıklar ve hesaplar olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı

GIYNIK ÖZEL

UBP-HP koalisyon hükümetinin kurulmamasının perde gerisinde kirli pazarlıklar ve hesaplar olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı.

UBP içerisindeki kurultay hesaplaşmalarının hükümetin kurulmasına engel olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, UBP içerisinde, Ersan Saner’in hükümet kurmamasını isteyen bir kesim, HP’li kurmaylar ile anlaşmaya vardı.

29 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan kurultayda Saner’in elinin güçlenmemesi ve tek başına aday olmaması için hükümetin kurulması engellendi.

Bu kirli pazarlıkları öğrenen Saner’in olağanüstü kurultayın gerçekleştirilmemesi ve olağan kurultaya kadar görevde kalması için çeşitli girişimlerde bulundu. UBP, MYK’sında, olağanüstü kurultayın CTP Genel Başkanı’nın hükümet kurma görevini sürdüreceği 15 günlük sürenin sonrasına bırakılması yönünde karar alındı.

Yine UBP içerisinde konuşulan iddialara göre UBP’de perde gerisinde farklı hesaplar yapan kesimlerin, planlarını yürürlüğe koymak için, Saner’in görevi iade etmesinin ardından yarın CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın hükümet kurma görevini almasını bekledikleri ifade edildi.

Planlara göre, CTP Genel Başkanı Erhürman, 15 günlük süreçte hükümet kurma çalışmalarını yürütürken, 29 Kasım günü gerçekleştirilecek kurultayda UBP Genel Başkanı seçilecekti.

Perde gerisinde yapılan anlaşmalarla, HP’lilerin de seçilecek yeni UBP genel başkanını beklediği, 15 günün ardından da Halkın Partisi’nin UBP’nin yeni genel başkanıyla hükümet kuracağı iddia edilmişti.

UBP içerisinde de bu kirli oyunların öğrenildiği ve bugün MYK ve PM toplantılarında bu girişimin engellenmesi için çeşitli adımların atılmasına karar verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu