GenelKıbrısManşet

Personel terör örgütü üyesi mi?

Kıb-Tek yönetiminin kurum çalışanlarının arızalara müdahalesini polisle engellemeye çalıştığını iddia eden El-Sen’den ilginç bir soru geldi

 “POLİS ENGELİYLE KARŞILAŞIYORUZ”

 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), tüm bölgelerdeki şalt sahaları girişlerine ve Teknecik Santrali’nin giriş kapısına yerleştirilen polis çekilmediği sürece şalt sahalarındaki ve trafo sahalarındaki hiçbir arızayı müdahale edilmeyeceğini açıkladı. Sendika adına açıklama yapan El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, trafo odalarıyla Teknecik’teki arızaları gidermeye gittiklerinde, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürü Dalman Aydın’ın talimatı nedeniyle polis engeliyle karşılaştıklarını savunarak, “Kıb-Tek personeli terör örgütü üyesi muamelesi görmektedir” dedi. Tuğcu, “Bu uygulama sonlandırılmadığı sürece Kıb-Tek personeli tarafından şalt sahalarındaki ve trafo odalarındaki arızalar yapılmayacak” dedi. Tuğcu, Şalt Sahaları, Trafo Odaları ve Teknecik’e polisin yerleştirilmesinin sorumlusunun Kıb-Tek Genel Müdürü’nün olduğunu ileri sürerek, Aydın’ı eleştirdi.

BAŞBAKANIN TALİMATINA UYULMADI İDDİASI

 Öte yandan, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer de önceki gün yaptığı bir başka açıklamada, yine Dalman Aydın’a yüklenerek, Kıb Tek Genel Müdürü’nun Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi konusunda protokol imzalanan AKSA ile çıkar ilişkisi olup-olmadığını sordu. Açıklamada, imzalanan protokolün Başbakan Ünal Üstel’in talimatına rağmen El-Sen tarafından incelenemediğini belirten Cesurer, bu konuda şunları aktardı: El- Sen Pazartesi (17.07.23) Başbakanla toplantı halindeyken Kıb-Tek Müdürü’ne sözleşmeyi imzalanmadan önce incelemek ve görüş bildirmek için Sendikamıza da verilmesi talimatını vermiştir, Dalman Aydın sözleşmeyi El-Sen yetkililerine teslim etmemekle birlikte Başbakanın talimatını uygulamamıştır.” Cesurer, El-Sen tüzüğünün 23. maddesi uyarınca Aydın’ın 9 Ay süre ile üyelikten ihraç edildiğini de bildirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu