DünyaManşetPolisiye – Adli

Peru Devlet Başkanı Boluarte’nin evine polis baskını

Güney Amerika ülkesi Peru’da polis, Devlet Başkanı Dina Boluarte'nin evine mal varlığı olarak beyan etmediği Rolex saatleri nedeniyle baskın düzenlendi.

Güney Amerika ülkesi Peru’da polis, Devlet Başkanı Dina Boluarte’nin evine mal varlığı olarak beyan etmediği Rolex saatleri nedeniyle baskın düzenlendi.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen baskında, Boularte’nin evinin kapısı koçbaşıyla kırıldı. Perulu yetkililer, baskının, devam eden bir yolsuzluk soruşturması kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi. Boluarte, televizyonda yayınlanan konuşmasında, yasadışı zenginleşmeye ilişkin soruşturmanın “anayasaya aykırı ve ayrımcı” şekilde yürütülmesini reddettiğini söyledi. Boluarte,  özellikle saatin geç olması nedeniyle yetkililerin aile üyelerine uyanmaları, giyinmeleri ve kapıyı açmaları için yeterli zaman vermediği suçlamasında bulundu. Polisin yaptığı açıklamaya göre Boularte’nin mal varlığı olarak beyan etmediği Rolex saatlerinin arandığı baskına yaklaşık 40 yetkili katıldı. Peru hükümet Boluarte’nin evine yapılan baskını “tahammül edilemez bir rezalet” olarak nitelendirdi. Boluarte, solcu eski Devlet Başkanı Pedro Castillo’nun cezaevine atılmasının ardından göreve gelmiş; Boluarte yönetimini kabul etmeyen Peru halkı haftalarca sokak eylemleri düzenlemişti. Castillo’nun özgürlüğünü isteyen protestoculara karşı polisin sert müdahaleleri sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu