KıbrısManşetSiyasetToplum

“Peşkeş zihniyeti hızla devam ediyor”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un, Salih Tuver’in kirasında olan tarımsal araziyi elinden alarak, UBP Çayönü Kadın Kolları Başkanı’na verdiği iddiası tepkiye neden oldu

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un, Salih Tuver’in kirasında olan tarımsal araziyi elinden alarak, UBP Çayönü Kadın Kolları Başkanı’na verdiği iddiası tepkiye neden oldu.



CTP’Lİ VEKİLLER ZİYARET EDEREK SORUNLARINI DİNLEDİ
Cumhuriyetçi Türk Partisi vekilleri dün Çayönü köyüne ziyaret gerçekleştirerek hem ekili arazileri hem de çiftlikleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CTP İskele Milletvekili Fide Kürşat, Çayönü’nde yıllardır hayvan üreticiliği yapan Salih Tuver’in yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un, Salih Tuver’in kirasında olan tarımsal araziyi elinden aldığını ve ne hayvan üreticiliği ne de çiftçilik yapmayan UBP Çayönü Kadın Kolları Başkanı’na verdiğini açıklayan Kürşat, “Tamamen partizanlığa dayalı bu yaklaşım ile köylüleri birbirine düşürdüler” ifadelerini kullandı

“UBP’Lİ DEĞİLSEN YAŞAMAYACAKSIN”
“Bu memlekette UBP’li değilsen, üretmeyeceksin, yaşamayacaksın çünkü bu zihniyet buna izin vermiyor” diyen Kürşat, “Tarım Bakanı olduğu dönemde tarımsal arazilerin kullanımının öncelikle hayvancılara verilmesini, üretimin önemini, üretim maliyetlerinin düşürülmesini savunan Oğuz, bugün tam tersi uygulamalar yapıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“UBP’DEN VE OĞUZ’DAN TORPİLİ VAR”
 “Atadan gelme hayvancılık işi ile uğraşan, ekmeğini topraktan çıkaran Tuver ailesi, kirasında olan tarlaya kilometrelerce uzaktan su hattı çekmiş, hayvanlarının kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak için kirasında olan araziye kamyonlarca gübre taşımış ve dirifil ile mısır ekimi yapmış” diyen Fide Kürşat, “UBP Kadın Kolları Başkanı’nın aynı bölgede büyük miktarda arazisi olmasına, arazilerinde bu yönde bir ekim yapmadığı ve hayvan üreticiliği yapmadığının bilinmesine rağmen araziyi kiralama hakkı var çünkü UBP’den ve Dursun Oğuz’dan torpili var” dedi.

“ÜRETİCİYE VERDİĞİNİZ ZARARIN HADDİ HESABI YOK”
 “Bugüne kadar üretim konusunda mangalda kül bırakmayan İçişleri Bakanı Oğuz bu konudaki samimiyetsizliğini ortaya koymuştur” diyen Kürşat, “Umarım bu yanlıştan bir an önce döner! Bu ülkeye, üreticiye, üretime verdiğiniz zararın haddi hesabı yok” diyerek, “Boşuna size utanın ve gidin demiyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu