Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaManşetToplum

Peskov: “Bay Bondarev, artık yanımızda değil karşımızda”

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, istifa eden Rus diplomat ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Bay Bondarev, artık yanımızda değil karşımızda" dedi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından birçok Rus diplomat savaşa karşı olduklarını göstermek için görevlerinden istifa ederken, Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) ofisinde çalışan Boris Bondarev de istifa ettiğini açıkladı. İstifanın ardından Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’dan açıklama geldi.

Bondarev’in aldığı tavırdan sonra görevden alındığını hatırlatan Peskov, “Bay Bondarev, artık yanımızda değil karşımızda” dedi.

Rus devlet adamlarının Ukrayna’nın doğusundaki Donbas Bölgesi’ni ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin de konuşan Peskov, “Donbas’ı herkes farklı planlar dahilinde ziyaret edebilir ancak bu amaca ve ihtiyaca göre olmalı. Bunlar boş ziyaretler olmamalı” ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dimitri Rogozin’in, Japonya ile tartışmalı Kuril Adaları’na Rusça isim verme önerisini de değerlendiren Peskov, “Tabii ki yerelde bu gibi bir girişim memnuniyetle karşılanır” diyerek öneriyi destekledi.

Güney Osetya’da, Rusya’ya katılım için girişimde bulunulan halk referandumuyla ilgili kendi çabalarının bulunmadığından bahseden Peskov, “Anladığımıza göre referandum Güney Osetya’nın Rusya ile birleşmesine yönelik hukuki amaçla gerçekleşiyor. Rus tarafı bu konuda bir adım atmadı veya planlamadı” diye konuştu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu