DünyaKıbrısManşet

Petrolde Omikron endişeleri dağılmaya başladı

Brent Petrol son işlem seansında yüzde 0,9’luk düşüşünün ardından yüzde 0,3 yükseldi. Cuma günü ABD’deki tatil nedeniyle işlem görmeyen Batı Teksas Petrolü ise düşüş gösterdi.

Brent Petrol son işlem seansında yüzde 0,9’luk düşüşünün ardından yüzde 0,3 yükseldi. Cuma günü ABD’deki tatil nedeniyle işlem görmeyen Batı Teksas Petrolü ise düşüş gösterdi.

ABD’de günlük Omikron vakalarının sayısı Delta vakalarının sayısını geçerken, Çin Ocak ayından beri en yüksek vaka sayısına ulaştı. Yine de Brent Petrol’de kısa vade piyasa yapısının görünümü iyileşme sinyalleri veriyor.

Yatırımcıların takip ettiği bir diğer konu Japonya’nın stratejik rezervlerinden gerçekleştireceği 100 bin kilolitrelik ham petrol satışıydı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu hamle Tokyo’nun diğer tüketici ülkelerle koordineli bir şekilde yapılması planlanan satışın bir parçasıydı ve enerji piyasaları takip edilerek yeni satışlar için karar verilecek.

ABD Başkanı Biden’ın sağlık başdanışmanı Anthony Fauci yaptığı açıklamada Omikron vakalarının daha hafif geçtiğine dair deliller olsa da vatandaşların yeni varyanta karşı tetikle olmaları gerektiğini aksi takdirde hızla yükselen vaka sayılarının sağlık sistemini felç etme riskinin bulunduğu konusunda uyarıda bulundu.

“Omikron varyantı daha az ölümcül olsa bile, sahip olduğu bulaş hızının çalışanların izole olmasını gerektirmesi, mal ve servislerin sağlanmasını sekteye uğratma ihtimalini doğuruyor” diyen Oanda Asia Pacific Pte. Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley “Bu ihtimal daha düşük petrol tüketimine işaret eder” yorumunda bulundu.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü yüzde 0,9 düşerek 73,16 dolara geriledi.

Şubat vadeli Brent Petrol Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,3 artarak 76,34 dolara yükseldi.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu