DünyaKıbrısManşet

Petrolde ‘stratejik rezerv’ fısıltısı

Petrol fiyatları, OPEC+’ın üretim artırım hızında herhangi bir değişikliğe gitmemesinin ardından ABD’nin stratejik petrol rezervlerini kullanacağına dair beklentilerle yükseldi.

Petrol fiyatları, OPEC+’ın üretim artırım hızında herhangi bir değişikliğe gitmemesinin ardından ABD’nin stratejik petrol rezervlerini kullanacağına dair beklentilerle yükseldi.

Batı Teksas Petrolü, yüzde cuma günü yüzde 3,1 yükseldikten sonra yüzde 1,2 daha yükseliş kaydetti.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, cuma günü Bloomberg’e verdiği röportajda ABD Başkanı Joe Biden’ın benzin fiyatlarını düşürmek için stratejik petrol rezervlerinin kullanımını değerlendirdiğini söylemişti.

“Biden yönetimi benzin ve doğalgaz fiyatları konusunda çok endişeli” diyen Granholm, stratejik petrol rezervlerinin kullanımının masadaki seçeneklerden biri olduğunu ve Biden’ın bununla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’in petrol üretiminde artış talebine rağmen OPEC+ Bakanları petrol üretim artışını planladığı gibi günlük 400 bin varilde tuttu.

Granholm, röportajda Enerji Enformasyon İdaresi’nin aylık anketinin de bu hafta yayımlanacağına dikkat çekmişti.

Anket piyasada kısa vadede arz, talep ve ticaretin nasıl şekillendiğine dair önemli ipuçları barındırıyor.

Vanda Insights kurucusu Vandana Hari, geçen haftaki stok verisinden sonra yaşanan satışların gerektiğinden fazla olduğunu ve stratejik rezervler salınmadan devam eden enerji krizinin fiyatları yukarı taşıdığını söyledi.

Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 1,2 yükselişle varil başına 82,27 dolara çıktı.

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 1,2 yükselişle varil başına 83,72 dolara ulaştı.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu