GenelKıbrısManşetToplum

PGM, sosyal medya üzerinden yapılan ‘sahte cep telefonu çekilişi’ne karşı uyardı!

Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında, bazı kötü niyetli kullanıcılar tarafından açılan sahte hesaplarla, çeşitli senaryolar üretilerek dolandırıcılık faaliyetleri yapılmaya ve şahıslardan sahtekarlıkla para temin edilmeye devam ediliyor.

Polis Genel Müdürlüğü, sosyal medya sitelerinden son zamanlarda artış gösteren cep telefonu çekilişi ‘dolandırıcılığı’na karşı vatandaşı uyardı.

Polis konu ile ilgili, Instagram kullanıcısı “TEKBİR İLETİŞİM” tarafından, dolandırmak kastı ile cep telefonu ödüllü bir çekiliş düzenlendiği ve çekiliş sonucunda “I Phone 14 Pro Max” cep telefonu kazandığı beyanında bulunduktan sonra, verilen banka hesap numaralarına kayıt ücreti için birçok kez para havale edilmesi sağlanarak, instagram kullanıcısı bir şahıstan 182.822,07 TL paranın sahtekarlıkla temin edildiğini açıkladı.

Polis ayrıca, vatandaşların benzer mağduriyetleri yaşamaması adına, internet üzerinden veya sosyal medya platformlarından yapılan alışverişlerde çok dikkatli olunması ve satın alınacak ürünlerin fiziki varlıklarını görmeden, verilen banka hesap numaralarına para havale edilmemesi konusunda uyardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu