GenelKıbrısManşet

PGM’den önemli açıklama

Güney Kıbrıs’ta son anda engellenen terör saldırısıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Engellenen saldırı sonrası zanlıların KKTC’ye kaçtığı yönündeki haberler üzerine KKTC PGM harekete geçti. PGM’den yapılan açıklamaya göre GKRY’nin KKTC’ye herhangi bir yardım talep etmedi.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Son günlerde yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bazı medya kuruluşlarında yapılan haberlerde; Güney Kıbrıs’ta İsrail kökenli şahıslara yönelik planlanan terör saldırılarının Rum istihbaratı ve dost ülke istihbarat birimlerinin işbirliği ile önlendiği, saldırganların ise KKTC’ye kaçtığı iddialarına yer verilmiştir.
Bugüne kadar GKRY yetkili makamları tarafından tarafımıza bu konuda herhangi bir bildirimde bulunulmamıştır.

Geçmiş yıllarda GKRY bölgesine yasadışı geçtiği tespit edilen ve yapılan sorgulamada tatmin edici bilgi veremeyen İran uyruklu bir kişi güvenlik konularında şüpheli olduğu değerlendirmesi gerekçesi ile KKTC’den ihraç edilmesi sağlanmıştır.

Gerek ülkemizde, gerekse başka ülkelerde insanlık suçu terör ve benzeri faaliyetler içerisinde bulunan kişi ve gruplara kesinlikle fırsat verilmeden her zaman olduğu gibi kararlılıkla üzerlerine gidilmeye devam edileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu