GenelManşetToplum

Pil sağlınızı koruyun, fiyatlar arttı!

Apple, birkaç ay önce yaptığı duyuruda pil değişim ücretlerine fiyat artışına gidileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından beklenen zaman geldi ve iPhone 14 dışında tüm modellerin pil değişim ücretleri arttı.

Apple, geçtiğimiz aylarda internet sitesi üzerinden mart ayını göstererek pil değişim ücretlerinde zam yapacağını duyurmuştu. iPhone’lara gelen zamlar kullanıcının canını sıkarken, mevcut modeller için de olmazsa olmaz pil değişiminde de fiyat artışına gidildi. Peki iPhone pil değişim ücretleri ne kadar oldu?

iPhone kullanıcıları için pil sağlığının %80’e dayanması, artık o pilin değişmesi gerektiğini ve telefonun eskisi gibi performans göstermeyeceğini ortaya koyuyor. Bu nedenle pil sağlığı %80’e gelen kişilerin servisten ve üçüncü taraf yetkililer aracılığıyla pil değişimi yaptırması gerek. Fakat bu işlemi servisten yaptırıyorsanız son gelen zam çok hoşunuza gitmeyecek.

iPHONE PİL DEĞİŞİM ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

ABD’li teknololoji devi , daha öncesinde de belirttiği gibi garanti dışı pil değişim ücretine zam yaptı. Geçtiğimiz aylarda şirket, iPhone Onarımı ve Servisi sayfasına bir not ekledi. Bu notta ise pil servisi ücretlerinin 1 Mart’tan itibaren artırılacağını ifade etti. Söz konusu açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Şu anda geçerli olan garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti şubat 2023’ün sonuna kadar geçerli olmaya devam edecektir. 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti iPhone 14’ten önceki tüm iPhone modelleri için 540 artırılacaktır.”

Zam öncesi iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11 ve iPhone X serisinde garanti dışındaki pil değişim ücreti 1.399 TL olarak yer alıyordu. Değişikliklerle beraber ücret 1.939 TL’ye yükseldi. Öte yandan iPhone 8 ve önceki modellerde pil değişim ücreti ise 1.559 TL olarak listeleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu