KıbrısManşetSiyasetToplum

Pile-Yiğitler yolu ile ilgili yaşanan gerginlik Cumhurbaşkanı Tatar ve eski Dışişleri Bakanı Nami arasında tartışmaya sebep oldu

Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özer Kanlı, Pile-Yiğitler yolu ile ilgili ara bölgede yaşanan gerginliği sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Kanlı, değerlendirmeleri sırasında, eski Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin sürece olumsuz etkileyecek adımlar attığı yönünde bir iddiada bulundu.

Açıklamasının sonunda CTP’ye de eleştirilerde bulunan Kanlı, “Egemenliği Rum, İngiliz önemsiyor ama CTP önemsemiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar da Özer Kanlı’nın paylaştığı yazının altına ortaya atılan iddiaları destekler nitelikte bir yorum yaptı. “Aynen Özer beyin dediği gibi” şeklinde yorum yapan Tatar’a eski Dışişleri Bakanı Özdil Nami’den sert bir cevap geldi.

Tatar’ın yorumuna yanıt veren Nami, ortaya atılan iddiaları yalanlarken, Tatar’a adeta ateş püskürdü. Özdil Nami açıklamasında Tatar’a, “kamuoyuna açık bir tartışma” teklifinde bulundu, “Sizin Facebook ortamları dışında da bizimle tartışma cesaretiniz olmalı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu