Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Pile’deki gerginlik ‘parselasyon çalışmalarının durdurulması’ ile sona erdi

Pile’de bugün sabah saatlerinde yaşanan gerginlik, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin parselasyon çalışmalarını durdurmasının ardından sona erdi.

AlphaNews’in aktardığına göre parselasyon çalışmaları geçici süreliğine durduruldu.

Gerginlik, “gençlik arsaları” için yapılan parselasyon çalışmalarının, Türk tarafına ait topraklara geçtiği yönündeki iddialar üzerine patlak vermişti. Asker ile BM arasında yapılan görüşmeler sonucunda, gerginlik son buldu.

Pile’nin Kıbrıslı Rum muhtarı Simos Mitidis, “Ekipler saat 12’ye kadar normal bir şekilde çalışıyordu ve sonrasında arazilerinin etkilendiğini söyleyen Kıbrıslı Türk toprak sahiplerinden gelen bazı sorunları çözmek için bize geçici olarak durmamız talimatı verildi.

Rum Muhtar Mitidis: “Bugün ya da yarın sorunun çözüleceğine inanıyorum” dedi.

NELER OLMUŞTU?
Türk tarafının yol çalışmalarını başlattığı Ağustos ayında BM personeli ile Kıbrıs Türk tarafı polisi ve işçileri arasında gerginlik yaşanmıştı.

İş araçları, BM’ye ait araçları sürüklemiş, diplomatik bir kriz patlak vermişti. BM daha sonra bölgeyle ilgili iki taraf arasında mutabakata varıldığını açıklamıştı.

Ancak geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Rum tarafının bölgedeki faaliyetlerini sonlandırması yönünde çağrıda bulunmuş, çatışma çıkma riski olduğunu söylemişti.

Ertuğruloğlu, BM’nin açıkladığı mutabakatla yaşananların zıt düştüğünü öne sürmüştü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu