EkonomiGenelGüney KıbrısManşet

Pile’ye 2 dev otel

Pile sahilindeki 150 Milyon Euro değerindeki iki otel yatırımı, tatil evleri, apartmanlar ve 460 yataklı bir otel kompleksinden oluşuyor

Turizm ve gayrimenkul sektörlerinin iç içe geçtiği proje Larnaka’nın imajını değiştirecek

BİRİ 50 BİRİ DE 100 MİLYON EURO CİVARINDA… Karma köy Pile’ye inşa edilecek 150 milyon Euro değerindeki iki büyük otele ilişkin hazırlıklar artık son aşamada. Pile’de yapılacak 4 yıldızlı otelin yatırımın bedeli 45-50 milyon Euro değerinde olması beklenirken, 5 yıldızlı otelin yatırım değeri 100 milyon Euro’yu bulacak. Proje, NCH Capital Inc şirketinin, Edge Development Group ile yapacağı işbirliğiyle yürütülecek. NCH CEO’su Antreas Santis, Pile sahilindeki 150 milyon Euro değerindeki iki otel yatırımın apartman daireleri, yazlık evler ve otelden oluştuğunu vurguladı.

HEM PİLE HEM DE LARNAKA’NIN İMAJI DEĞİŞECEK… NCH Capital Inc. ile Supernova Polonya Emlak ve Otelcilik Grubu’nun himayesinde faaliyet gösteren Edge Development Group’un stratejik ortaklığı ile ortaya çıkan proje; Güney Kıbrıs için “doğrudan yabancı yatırım” tanımına giriyor. Halen Pile sahilinde bulunan “Beau Rivage” isimli otelin yıkılacağı yerle birlikte 33 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek otellerin sadece Pile bölgesinin değil Larnaka Bölgesi’nin de turizm imajını büyük ölçüde değiştireceği belirtiliyor.

TURİZM VE GAYRİMENKUL SEKTÖRLERİ İÇ İÇE… Andreas Santis verdiği bilgide sadece turizme değil, gayrimenkul sektörüne de atıfta bulunarak şöyle konuştu: Hem pandemi hem de Kıbrıs ve emlak sektörünü ilgilendiren faktörleri dikkate alarak ilerliyoruz. Yatırımlarımız her zaman hem turizm sektörünün hem de gayrimenkul sektörünün ekonomik verilerinin temel kurallarına dayanmaktadır. İki kuruluşun deneyim ve bilgilerinin benzersiz bir proje yaratacağını ve Larnaka’yı bir turizm destinasyonu haline getireceğini umuyoruz.”

800’DEN FAZLA İSTİHDAM KAPISI AÇILACAK… Edge Development Group CEO’su Andreas Varianos, projenin lisanslama ve uygulama sürecinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtirken, tatil evleri, apartmanlar ve 460 yataklı bir otel kompleksini içeren projenin, karma turizm ile konut geliştirmenin iç içe geçtiği bir özellikte olacağını vurguladı. Projenin inşaat işleri sırasında bölgede 800’den fazla istihdam olanağı yaratılacağı da bildiriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu