KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Pilli: Çocuklar için ne gerekirse yapılacak. Kimse endişe etmesin

Ali Pilli, toplum sağlığıyla ilgili kararların sürekli değişebileceğini, doğru olanın da bu olduğunu belirterek, “Hangi tedbirleri alırsanız alın, risk vardır. Riski düşürmek için çalışıyoruz” dedi

Pilli, Maliye’nin zora girdiğini, bu nedenle böyle bir karar alındığını belirten Pilli, dün akşam bakanlarla, öğrencilerle, ailelerle de görüştüğünü belirtti.

Ev karantinası üzerinde çalışıldığını da kaydeden Pilli, “Bazı öğrencilere ev karantinası vereceğiz. Bu Sağlık Bakanlığı kontrolünde olacak. Aile ve öğrencilerle konuşulacak. Zaten kimseye zarar gelmeyecek şekilde bu uygulamayı yapıyorduk. Yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ülkeye 3 gün gelecek öğrencinin 7 gün karantinada kalamayacağını belirten Pilli, ev karantinası konusunda da öğrencilerin bilinçli olduklarını, aileleri ve toplum konusunda hassas davrandıklarını söyledi.

Ali Pilli, toplum sağlığıyla ilgili kararların sürekli değişebileceğini, doğru olanın da bu olduğunu belirterek, “Hangi tedbirleri alırsanız alın, risk vardır. Riski düşürmek için çalışıyoruz” dedi.

Sağlık için bazı fedakarlıkların yapılması gerektiğini de ifade eden Pilli, “Sağlık önde olacaksa, ekonomi biraz geride kalacak. Girne’de yerel vakaların artmasıyla canlanan hayat geriledi. Ancak güvenli ülke olursak ekonomi ileri gider. Öğrencilerin gelmesi lazım ama şartlar da var. Yurt sahipleri de elini taşın altına koymalı” şeklinde konuştu.

Pilli, Genel Kurul salonunu da işaret ederek, milletvekillerinin maske takmadığını söyledi, “Maske takmıyorsanız güvenli bir ülkede yaşıyorsunuz demektir. Bu ülkede pandemiyle ilgili bir başarı vardır. Bu başarı benim değil, hepimizin başarısıdır” şeklinde konuştu.

Pilli, narenciye işçileriyle ilgili bir soru üzerine “Ülkeye 150 işçi geldi. İşçiyi getiren de işçi de bakanlık da bu konuda üzerine düşeni yapacak. Kontraktörler, kendine göre bir yer buldu, bulmaya devam ediyorlar. Sağlık ekipleri bunları kontrol ediyor. Testleri yapıyoruz. Ufak tefek sorunlar olabilir, onları da çözeceğiz” dedi.

Pandemi hastanesiyle ilgili soru üzerine Sağlık Bakanı, “Ufak tefek sıkıntılar var. Onları çözeceğiz. Yılbaşından önce burayı açacağız. Hiç eksiksiz burası bitecek” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu