KıbrısManşetSağlık

Pilli: İstesem bir telefonda Pandemi Hastanesi’ni açarım

Pandemi Hastanesi’ni ‘istese bir telefonda açabileceğini’ söyleyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, hastanenin önümüzdeki Çarşamba günü açılmasının hedeflendiğini ifade etti

Pandemi Hastanesi’ni ‘istese bir telefonda açabileceğini’ söyleyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, hastanenin önümüzdeki Çarşamba günü açılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Aşılarla ilgili “Baktım gördüm değerlendirdim, yaptım” diyen Sağlık Bakanı Ali Pilli, Sağlık Komiteleri’nin sürekli çalıştığını ve sürekli bilgi aldıklarını söyledi, planlama yapıldığını kaydetti.

Ülkeye 300-400 bin civarında aşının geleceğinin de öngörüldüğünü söyleyen Pilli, aşıların muhafaza edileceği iki adet buzdolabı olduğunun altını çizdi.

Pilli, bu konuda altyapının oluşturulduğunu ve oluşturulmaya devam edildiğini de dile getirerek, “Altyapımız var, hazırlamamıza gerek yoktur. Personelimiz de var, biraz daha arttıracağız personelimizi” dedi.

Aşı planlarını da yaptıklarını aktaran Dr. Pilli, sağlık çalışanlarının birinci aşamada olduğunu ardından yaşlılar, kalp hastaları, böbrek hastaları, karantina merkezlerinde bulunan hastalar, ağır olan Koronavirüs hastaları olarak belirlendiğini vurguladı.

Güneye aşıların ne zaman geleceğine ilişkin net bir şey olmadığını söyleyen Dr. Pilli, bizim payımıza ne kadar düşeceğine ilişkin de ne bir şey olmadığını söyledi. Şu anda elimizde iki buzdolabı olduğunu, ihaleye çıkıldığını 300-400 bin aşıyı saklayabilecek 2 buzdolabı daha alınacağını açıklayan Pilli, aşıların nasıl yapılacağının da belli olduğunu ifade etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu