KıbrısManşetSağlık

Bakan Pilli: Kurallara uymazsak vakalarda artış kaçınılmazdır

“Maske, mesafe ve hijyen şartlarına uymalıyız” uyarısını yineleyen Bakan Pilli, “Son günlerde yerel vakalarımızda artış söz konusudur. Çok fazla artış olmamasına rağmen tedbirlerimizi almaya başladık. Bugün 3 yerel vakamız vardır. Biri Koruçam’da bir Maronit, biri Güzelyurt’ta bir işveren ve diğeri de Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki personelimizdir” dedi

GIYNIK ÖZEL

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, BRT Ana Haber’e telefoniyen bağlanarak ülkemizde covid-19 salgınında yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel vakalardaki artışın önüne geçmek amacıyla yeni tedbirler alındığına dikkat çeken Bakan Pilli, yerel bulaşın yayılmasını önlemeyi hedeflediklerini vurgulayarak, bugün tespit edilen 3 yerel vakayla ilgili detaylı bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“HASTANEDE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI”

“Bugün Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde bir çalışanımızın covid-19 testi pozitif çıktı. Başhekim, Bakanlık Müdürü ve İdari Amir, pozitif vakanın temaslısı oldukları için tedbir amaçlı karantinaya alındı. Tüm temaslılara test yapıldı ve pozitif vaka tespit edilmedi. Gerekli kişilerde izole edildi.”

Vatandaşların hastane gitmesinde bir engel ya da sıkıntı olmadığını da kaydeden Bakan Pilli, “Gerekli tedbirler alınmıştır. Pozitif vaka olan personelin eşi de pozitiftir” diyerek, söz konusu vakanın hastane kaynaklı olmadığını ifade etti.

“3 YEREL VAKAMIZ VAR”

“Maske, mesafe ve hijyen şartlarına uymalıyız” uyarısını yineleyen Bakan Pilli, “Son günlerde yerel vakalarımızda artış söz konusudur. Çok fazla artış olmamasına rağmen tedbirlerimizi almaya başladık. Bugün 3 yerel vakamız vardır. Biri Koruçam’da bir Maronit, biri Güzelyurt’ta bir işveren ve diğeri de Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki personelimizdir” dedi.

“REHAVETE KAPILDIK, KURALLAYA UYMUYORUZ”

“Güney Kıbrıs ve 3 günlük karantinasız girişlerden kaynaklı yerel vakaları önlemek için çeşitli önlemler aldık ve almaya devam edeceğiz” diyen Bakan Pilli, “Tedbirlerimizi artırdık. Önümüzdeki hafta yerel vakaları daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz ve bunu da başaracağız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Maalesef ülkemizde herkes rehavete kapıldı ve kurallara uymuyoruz” diyerek, kurallara uymazsak vakalarda artışın kaçınılmaz olacağını vurguladı.

“KURALLARA UYMAZSAK YENİDEN KAPANACAĞIZ”

“Artık kış aylarında olmamız nedeniyle önümüzdeki günlerde yerel vakaların artmasından endişe ediyoruz” diyen Bakan Pilli, “Kış aylarında kronik vakalar ve gribal enfeksiyonlar her yıl artmaktadır. Bu nedenlerden dolayı herkes kurallara uymalıdır” diyerek, “Kurallara uymazsak yeniden kapanacağız, biz kapatmasak bile insanlar evlerine kapanacaktır” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ 4 AY ÖNEMLİDİR”

“Dünyada aşı çalışmaları devam ediyor ve Ocak ayında dünya genelinde aşılamalar başlayacaktır. Türkiye ve Güney’de de aşılamalar olacaktır” diyen Pilli, “Ben, Nisan-Mayıs aylarında covid-19 salgının hafifleyeceğine inanıyorum. Bu önümüzdeki 4 ay çok önemlidir. Yüzdük yüzdü kuyruğuna geldik. Biraz daha dişimizi sıkmalıyız ve korunmalıyız” dedi.

“TEDBİRLERE DEVAM ETMELİYİZ”

“Bütün aşılar bize Türkiye üzerinden geliyor. 2 binin üzerinde grip aşısı geldi, 7 bin aşı daha gelecektir. 500 aşı da bize hibe olarak gelecektir bu aşıları da covid-19 mücadelesinde çalışan arkadaşlara uygulayacağız. Tedbirlere devam edersek, gribal enfeksiyon salgınını da minimum seviyede tutarız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu