KıbrısManşetSağlık

Pilli yangını değerlendirdi

Bakan Pilli, yangında hasar gören cihazların eski model cihazlar olduğunu açıkladı.

Bakan Pilli, yangında hasar gören cihazların eski model cihazlar olduğunu açıkladı.

“Yanan cihaz 10 yıllık bir cihazdı ve değeri 1 milyon TL’ydi. Şimdi muadili olan yeni cihazın fiyatı ise 4-5 milyon TL. Tabi ki sigorta bize yanan cihazın değerini ödeyecek ama biz ikinci el bir cihaz değil yeni bir cihaz alacağız.

Bizim yardım kampanyası başlatmamızın nedeni bu” diyen Ali Pilli, “Yangın çıktığı anda hastanede yatan 291 hastamız vardı. Hastalarımızın zarar görmeden tahliye edilmesine yardımcı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

Tahliye sırasında 3 hastamızı kaybetmenin acısını ise derinden hissediyoruz. O kadar insanı zarar görmeden hastaneden çıkarmak büyük bir mücadeleydi. Aslında gerçekten hastanede yaşanan başarı ve kahramanlık öyküsü var” dedi. Yangının çıktığı yoğun bakım bölümünde 24 hastanın yoğun bakım servisinde tedavi altında olduğunu dile getiren Pilli, “Eğer gaz, oksijen ve elektrik hatları zamanında kapatılmasaydı çok büyük patlamalar olacaktı. Şimdi 5 TL’lik SMS’e laf edenler var. Vermeyecekseniz vermeyin ama kötü yorum da yapmayın. Ben bu halkın yardımlaşma ve dayanışma ruhu olduğunu biliyorum. Bu hastanenin her kuruşa ihtiyacı var. Toplanacak olan yardımlar sadece yangında hasar gören yerler için değil bir enkaz halinde olan hastanenin yeniden ayağa kaldırılması için kullanılacak. Bağışların kuruşu kuruşuna nereye harcandığını da kamuoyuna açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Ali Pilli, devletten maaş çeken tüm Bakan, milletvekili, müdür, müsteşar ve memurlardan maaş oranına göre cüzi miktarlarda kesinti yapılmasının da gündemde olduğunu açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu