KıbrısManşetSağlık

Pilli: Yerel vakaların tamamı Güney Kıbrıs kaynaklı

Son günlerde tespit edilen yerel vakaların Dipkarpaz ve Kormacit'te yaşam süren Rum ve Maronit toplum bireyleri arasından olduğunu kaydeden Bakan Pilli, yerel bulaşın yayılmaması için gereken tüm tedbirleri almaktan çekinmeyeceklerini vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Ülkemizde uzun bir süreden sonra son günlerde covid-19 vakalarının çift haneli sayılara çıkması ve yerel vakalar tespit edilmesi üzerine, gelişmelere ilişkin şeffaf şekilde toplumu bildirmek isteyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, tespit edilen yerel vakaların Güney Kıbrıs kaynaklı olduğunu ifade etti.

Son günlerde tespit edilen yerel vakaların Dipkarpaz ve Kormacit’te yaşam süren Rum ve Maronit toplum bireyleri arasından olduğunu kaydeden Bakan Pilli, yerel bulaşın yayılmaması için gereken tüm tedbirleri almaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin açıklamasından satır başları şu şekilde: 

“Uzun bir zamandan sonra son günlerde çift haneli rakamlara çıktı vaka sayıları. Bizim ülkemizin dışında, Avrupa, Güney Kıbrıs ve Türkiye’de vaka sayıları maksimum seviyeye çıktı. İthal vakaların ülkemize hiçbir zararı yoktur çünkü kontrollü olarak ülkeye gelen kişilerdir ve başkasına virüs bulaştırma ihtimalleri yoktur.”

GÜNEY KIBRIS BAĞLANTILI

“Bugün tespit edilen 5 yerel vaka, Güney Kıbrıs’la bağlantısı olan Karpaz ve Kormacit bölgesinde yaşayan Rum Maronit bireyler arasındadır. Geçtiğimiz günlerde de Kormacit’te 6 pozitif vaka çıkması üzerinde biz bölgeyi kontrol altına almıştık ve gereken önlemler alındı. 2 gündür Dipkarkaz’da pozitif vakalar tespit edildi. Karpaz’da toplamda 7 vaka tespit edildi. Bugünkü 5 yerel vaka Dipkarpaz’da yaşayan Rumlardır. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Sağlık Üst Kurulu bugün toplanarak çeşitli kararlar üretildi. Artık Güney’den KKTC’ye geçiş yapacak olan kişilerden 24 saat içerisinde yapılmış PCR testi istenecek.”

GÜNEY’DE ÇALIŞAN VE EĞİTİM GÖRENLER...

“Güney Kıbrıs’a çalışma, eğitim ve sağlık amacıyla geçiş yapan vatandaşlarımıza sürekli test yapmaya başlayacağız çünkü Güney Kıbrıs’taki günlük vaka sayısı 300’lere ulaştı. Güney Kıbrıs gibi olmamak için sıkı tedbirler almaya başladık ve gerekirse tedbirlerimizi daha da artıracağız.”

“DİPKARPAZ’DA YENİ TEDBİRLER ALACAĞIZ”

Dipkarpaz’da yeni tedbirler alacağız. Yarın akşam Sağlık Bakanlığı’nda toplantı yapıp alınabilecek önlemleri değerlendireceğiz. Yerel bulaşın yayılmaması için gereken her şeyi yapacağız. Hükümet boşluğu olabilir ama Sağlık Bakanı görevdedir ve çalışıyor. Tüm dünyada covid-19 maksimum seviyeye çıktı, Avrupa kapanıyor. Tüm halkımız kurallara uyarsa kötü durumlara düşmeden bu salgını atlatabiliriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu