KıbrısManşetSiyaset

“Pilli’nin dün görevden alınacağından haberim yoktu”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, önceden bilmediğini ve bu konuda etkisi de olmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin cumartesi günü görevden alınacağını önceden bilmediğini ve bu konuda etkisi de olmadığını açıkladı.

Sim TV’ye canlı yayına bağlanan Erhan Arıklı, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’ye açıkladığı, “Erhan Arıklı görevden alınacağımı biliyordu, imalı sözleri ve bakışları bunu gösteriyordu” şeklindeki sözleri ve “görevden alınmasında etkili olduğu” iddiasını değerlendirdi.

Erhan Arıklı, bu iddianın doğru olmadığını, kesinlikle Ali Pilli’nin cumartesi görevden alınacağıyla ilgili bilgisi bulunmadığını söyledi. Görevden alınmasıyla ilgili etkili olduğu yönündeki iddiaya ise; şöyle cevap verdi:

“Bu sözlere çok şaşırdım. Ali, Pilli sevdiğim, saydığım, sürekli irtibatta olduğum bir kişidir. Böyle düşünmesine üzüldüm. Erhan Arıklı ve YDP bu kadar güçlü mü ki Ali Pilli’yi görevden alacak? Erhan Arıklı halen kendi atamanını bile yaptıramadı. Bu konuda Ersan Saner’i ikna edemedi. Bu konuşmaları görevden alınmasından dolayı içinde bulunduğu duygusallığa bağlıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu