KıbrısManşetSiyaset

“Pilli’yi yorgun görmedim”

Sucuoğlu, “Dalgalı denizde geminin kaptanını görevden almak yanlıştır” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, kabine değişikliğinde alınan kararları ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasını değerlendirdi.

Sucuoğlu, Ali Pilli’de bir yorgunluk görmediklerini ve başarısız olarak nitelendirmediklerini dile getirerek, “Dalgalı denizde geminin kaptanını görevden almak yanlıştır” dedi.

Sucuoğlu, “Şu anda pandemi ve bulaş olayının kısmen kontrol altına alındığı bir sürece girdik Ali Bey bu süre içerisinde çok yoğun çalıştı.  Zor bir süreçti, haftalarca evine gitmeden çalıştı” dedi ve bu zor süreçte tüm dünyanın büyük sıkıntılar çektiğini ve pandemiye karşı mutlak bir başarının mümkün olmadığını dolayısıyla Pilli’nin de başarısız olarak nitelendirilmeyeceğini kaydetti ve şunları ekledi: 

“Başarısızlıktan dolayı diye bir cümle kullanılması çok yanlış. Biz Ali Bey’de herhangi bir yorgunluk kesinlikle görmedik. Daha da ilginci ‘Dünyanın en başarılı sağlık bakanıdr’ ifadesi kullanıldı. Bu 15- 20 gün içinde ne oldu da bu söylem görevden almaya geldi? Bu süreçte dalgalı denizde geminin kaptanını görevden almak yanlıştır. Şu anda gelecek olan arkadaşımız çok iyi niyetli çalışkan bir arkadaşımız ama içinde bulunan sürece adapte olması için zamana ihtiyacı var. Bu bir zaman kaybı olacak. Ali Pilli ille de görevden alınacaksa bile zaman doğru bir zaman değildi diye düşünüyorum.”

“TAŞLARIN YERİNE OTURMASI İÇİN KURULTAYA GİDİLMELİ”

Hızlı bir şeklide kurultaya gidilmesi gerektiğini de savunan Sucuoğlu, “Çok hızlı bir şekilde hemen bir kurultay kararı alınması lazım.  Taşlatın yerine oturmadığı sürece bu dalgalanmalar örgütsel üye bazında devam edecek. Şu veya bu şekilde taşların yerine oturması gerekir. Bunların ortadan kalmasının en erken çözümü kurultaydır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu