Güney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Pilot trafik kameralar Lefkoşa kavşağında sadece iki saatte 500 ihlal kaydetti

Güney Lefkoşa’da yeni kurulan trafik kameraları, Lefkoşa'nın merkezindeki yoğun bir kavşakta sadece iki saat içinde yaklaşık 500 trafik ihlali kaydedilirken, Ulaştırma Bakanlığı’na para cezalarının ertelenmesi için talepte bulunuldu.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Lefkoşa’da yeni kurulan trafik kameraları, Lefkoşa’nın merkezindeki yoğun bir kavşakta sadece iki saat içinde yaklaşık 500 trafik ihlali kaydedilirken, Ulaştırma Bakanlığı’na para cezalarının ertelenmesi için talepte bulunuldu.

Dört sabit ve dört mobil olmak üzere sekiz trafik kamerasının açılışını yapan yeni pilot program, Kasım ayının sonuna kadar çalışacak ve para cezası yerine yalnızca uyarılar verecek sistem yıl sonuna kadar devam sürecek.

Çok sayıda ihlalin kaydedilmesinin para cezası olmadan daha uzun bir süreye yol açması mantıksız görünebilir, ancak günlük Phileleftheros’a göre, halkın yeni sisteme alışması için daha fazla zamana ihtiyaç duyabileceği düşünüldü.

25 Ekim’den 1 Ocak 2022’ye kadar kameralar tarafından kaydedilen trafik ihlallerinin sadece sürücünün ev adresine gönderilecek yazılı bir uyarıya yol açacağı kaydedildi. Pilot program, şirketin herhangi bir karışıklığı gidermesi ve sürücülerin kendilerini yeni kurallara alıştırması için bir süreliğine sadece faturalandırılacak.

Bununla birlikte, parlamentonun trafik kameralarına yeşil ışık yakan yasa tasarılarını hâlâ tam olarak onaylamadığı ve önümüzdeki Cuma günü nihai oylamanın beklendiğini belirtildi.

Trafik kameraları için mevcut plan, ada çapındaki 30 trafik kara noktasında 90 sabit kamera ve polisin günlük olarak yer ve çalışma saatlerine karar vereceği hız için 20 mobil kamera daha eklenecek.

Kameralar hızlanmayı, kırmızı ışıkta geçmeyi ve durma çizgisini geçmeyi rapor edecek. Bunlar tespit edildikten sonra araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmayan sürücüler veya kask takmayan motorcular gibi diğer suçlar da ele alınabilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu