KıbrısManşet

Piyangoları Birimi Sorumlusu Uzun: Görevimden azlimi istedim

Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Osman Uzun, EOKA mensubu Rum askerlerin resminin bulunduğu biletlerin basılması ile ilgili sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirterek, Başbakan Üstel’den görevinden azlini istediğini duyurdu.

Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Osman Uzun, EOKA mensubu Rum askerlerin resminin bulunduğu biletlerin basılması ile ilgili sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirterek, Başbakan Ünal Üstel’den görevinden azlini istediğini belirtti.

Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Uzun, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplumsal hassasiyet gösterip yapılan eleştirilere kırgın olmadığını belirtti.

Uzun’un konuya ilişkin açıklaması şöyle;

“Toplumsal hassasiyet gösteren ve ülkesine bayrağına duyduğu sevgiden farklı mecralarda yazılar, eleştiriler yapan hiç kimseye kırgın veya kızgın değilim. Vatandaşlarımızın ülkesine ve değerlerine sahip çıkması bu talihsiz olayla olsa dahi hala ülkemiz adına bir umudun varlığına işarettir… Bilmeden kırdığım üzdüğüm kim varsa özür diliyorum…Her insan onuru için yaşamalı ve de önce kendisine saygı duymalı… Ben kendime aileme ve ülkeme duyduğum saygıdan görevime daha fazla devam etmemeye karar verirken bunun herkese ve her makama da örnek teşkil etmesini dilerim…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu