EkonomiManşetTürkiye

Piyasaların gözü, T.C Merkez Bankası’nın 22 Haziran’daki kararına çevrildi

22 Haziran Perşembe günü Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Yeni Başkan Hafize Gaye Erkan da Para Politikası Kurulu'na ilk kez başkanlık edecek. Toplantıdan nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

Önümüzdeki hafta ekonomi cephesinde önemli bir toplantı var.

22 Haziran Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Yeni Başkan Hafize Gaye Erkan da Para Politikası Kurulu’na ilk kez başkanlık edecek. Toplantıdan nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

Faiz kararı perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak
Faiz kararı perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak. Böylelikle yeni Başkan Hafize Gaye Erkan, göreve geldikten sonra ilk kez Para Politikası Kurulu’na başkanlık edecek. Şimdi o toplantıdan çıkacak faiz kararı, bir faiz artışı olup olmayacağı merak ediliyor.

Merkez Bankası, mayıs ayındaki toplantısında da faizi değiştirmedi ve yüzde 8 buçukta sabit bıraktı. Karar metninde ise faizin sabit tutulması için, “Fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak, deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli” denildi.

Son olarak ise 23 Şubat’taki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 9’dan yüzde 8,5’e indirme kararı geldi. Ve o toplantıdan sonra faiz değişmedi sabit bırakıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu