Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Plajlarda kısıtlamalara son!

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, halkın plajları kullanma hakkı konusunda yaşadığı sıkıntılara yönelik yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, halkın plajları kullanma hakkı konusunda yaşadığı sıkıntılara yönelik yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.

ŞİKÂYETLER ARTTI
Halkın kıyılara sorunsuz erişimi ile ilgili mücadele devam ederken, elde edilen ilerlemelere rağmen sorunun devam ettiğini ve hemen hemen tüm deniz kıyılarında benzer şikâyetlerin arttığını söyleyen Hareket, Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası’nı hatırlattı. Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi; yaptığı açıklamada vatandaşları bilgilendirdi.

HAK GASPINA ENGEL
“Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası, halkın kıyılara ücretsiz ve engelsiz bir şekilde erişimi ve plajlarda sağlanan hizmet bedellerinin denetimi konusunda belediyelere görev ve yetki vermektedir” diyen Hareket, “Belediyeler halkın plajları rahatça kullanmasını sağlayacak; plajlarda herhangi bir hak gaspına, engellemeye, zorlamaya uğramasına yasal olarak engel olması gereken mercidir” hatırlatmasında bulundu.

YİYECEK-İÇECEK GÖTÜRÜLEBİLİR
Halka, ‘kendi yiyecek içeceğini getirmek yasaktır’ şeklinde yapılan engelleme girişimlerine tepki gösteren Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, “Bu yasaklama girişimi işletmenin yiyecek-içecek hizmeti vermesine dayandırılmakta ve halk işletmelerden hizmet satın almaya zorlanmaya çalışılmaktadır. Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası uyarınca halkın refahını sağlamakla yükümlü olan belediyelerden bazılarının da bu yasakçı ve baskıcı zihniyette olması kabul edilemezdir. Esasında herhangi bir plaj işletmesinde uygulanmaya çalışılan bu ve benzeri yasakları denetleyip, halkın refahını sağlamakla yükümlü olan belediyelerin; plajların kullanımı konusunda halka abesle iştigal yasaklar koymaya çalışması yasa dışıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu