KıbrısManşet

Plajlarda kısıtlamalara son!

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, halkın plajları kullanma hakkı konusunda yaşadığı sıkıntılara yönelik yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, halkın plajları kullanma hakkı konusunda yaşadığı sıkıntılara yönelik yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.

ŞİKÂYETLER ARTTI
Halkın kıyılara sorunsuz erişimi ile ilgili mücadele devam ederken, elde edilen ilerlemelere rağmen sorunun devam ettiğini ve hemen hemen tüm deniz kıyılarında benzer şikâyetlerin arttığını söyleyen Hareket, Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası’nı hatırlattı. Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi; yaptığı açıklamada vatandaşları bilgilendirdi.

HAK GASPINA ENGEL
“Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası, halkın kıyılara ücretsiz ve engelsiz bir şekilde erişimi ve plajlarda sağlanan hizmet bedellerinin denetimi konusunda belediyelere görev ve yetki vermektedir” diyen Hareket, “Belediyeler halkın plajları rahatça kullanmasını sağlayacak; plajlarda herhangi bir hak gaspına, engellemeye, zorlamaya uğramasına yasal olarak engel olması gereken mercidir” hatırlatmasında bulundu.

YİYECEK-İÇECEK GÖTÜRÜLEBİLİR
Halka, ‘kendi yiyecek içeceğini getirmek yasaktır’ şeklinde yapılan engelleme girişimlerine tepki gösteren Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, “Bu yasaklama girişimi işletmenin yiyecek-içecek hizmeti vermesine dayandırılmakta ve halk işletmelerden hizmet satın almaya zorlanmaya çalışılmaktadır. Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası uyarınca halkın refahını sağlamakla yükümlü olan belediyelerden bazılarının da bu yasakçı ve baskıcı zihniyette olması kabul edilemezdir. Esasında herhangi bir plaj işletmesinde uygulanmaya çalışılan bu ve benzeri yasakları denetleyip, halkın refahını sağlamakla yükümlü olan belediyelerin; plajların kullanımı konusunda halka abesle iştigal yasaklar koymaya çalışması yasa dışıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu