KıbrısManşet

Plan hazır; göç kaçınılmaz, dönüş şart

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi ve sonrasında Girne’de nasıl bir yol izleneceği konularında önemli açıklamalarda bulundu. Şenkul, Belediye Meclisi’ni Girne’de yaşanan toplu göç konusu hakkında bilgilendirdi

Girne kendini mecburi göç yaşayan afetzedeler için hazırlıyor!

“TÜRKİYE KALICI BİR GÖÇE SICAK BAKMIYOR” …

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, yetkililerle yapılan temaslar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkede kalıcı bir toplu göç konusuna sıcak bakmadığı yönünde izlenimler elde ettiklerini söyledi. Deprem bölgelerinde ciddi bir nüfusun evsiz kaldığını ve bu nüfusun geçici süre ile gerek ülkemize gerekse Türkiye’nin çeşitli bölgelerine göç ettiğini hatırlatan Şenkul, Türkiye Merkezi Hükümeti’nin bölgede nüfus kaybetmek istemediğini, kaybedilecek nüfusun belirli bir süre sonra geri getirilmesinin oldukça zor olduğunun bilincinde olunduğunu işaret etti.

 “GEÇİCİ BİR GÖÇ KAÇINILMAZDIR” …

Girne’de depremden etkilenen bölgelerde akrabaları bulunan yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığını kaydeden Şenkul, geçici bir göçün kaçınılmaz olduğunu ve bu süreçte Girne Belediyesi olarak hazır olunmasının hayati olduğunu vurguladığı açıklamasında, gerekli tüm desteğin sağlamak adına elden gelen tüm çabanın gösterileceğini belirtti. Öte yandan 4 – 18 yaş aralığındaki depremzede çocuklara etüt sağlanması adına gönüllü öğretmenlerin var olduğunu açıklayan Murat Şenkul, çocukların zamanlarını doğru kullanmaları adına da çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Depremden etkilenen ailelere psikolojik yardım konusunda da ayrı bir yapının oluşturulduğuna dikkat çeken Şenkul, bu konuda da destek vermeye hazır merkezlerin bulunduğunu açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu