KıbrısManşetSağlık

Plansız alınan kararlar vatandaşın çilesi oldu!

Sağlık Üst Kurulu’nun mekanlara girişlere PCR zorunluluğu getirmesinin ardından test merkezlerinde korkunç yığılmalar başladı

Sağlık Üst Kurulu’nun mekanlara girişlere PCR zorunluluğu getirmesinin ardından test merkezlerinde korkunç yığılmalar başladı.  Özel hastane ve laboratuvarlarda ücretli yapılan testler nedeniyle vatandaşlar ücretsiz PCR testi yapılan merkezlere akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.

Havanın sıcak olması nedeni ile kuyrukta sıra bekleyen vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Lefkoşa Fuar Alanı, Mücahitler Sitesi ve Girne Karakum PCR test merkezinde de yoğun bir insan trafiği yaşanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren sıcak havaya rağmen, test merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Belediye işçilerinden, polislere, öğrencilerden inşaat işçilerine kadar çeşitli meslek ve toplumsal kesimlerden test yapmaya geldikleri gözlemlendi.

Yoğunluktan dolayı zaman zaman görevliler ile vatandaşlar arasında gerilimli anlar da yaşanıyor. Uzayan PCR kuyruklarında sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı da gözlemlendi. “Test merkezlerinde sağlık görevlileri arttırılmalı. Bakanlık daha çok duyuru yapmalı, herkes başka merkezlere de yönelmeli” diyen vatandaşlar, uzayıp giden test kuyruklarını eleştirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz antijen test yapılabilecek merkezleri açıklamasına rağmen vatandaşların ısrarla PCR test merkezlerine akın ettiği de gözlerden kaçmadı.

MANAVOĞLU DA İSYAN ETTİ

HP Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özyalçın ailesinin girişimiyle Karakum’da testlerin başladığını ancak hastanede yapılmadığını belirtti.  Test noktalarını artırmadan kararları açıklamanın neler getireceğini anlatmaya çalışan Manavoğlu paylaşımında ”dün yazdığım tam da buydu” diyerek uzun kuyruklar vatandaşa işkence oldu hem de insanlar maskesiz ve mesafesiz iç içe bekletilerek bulaş riskini artırdı dedi.


Diğer Haberler

Başa dön tuşu