KıbrısManşetToplum

Polis ekipleri kuralsız sürücülere geçit vermiyor: 3 sürücü tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi

Dün ülke genelinde Polis tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu 2 bin 254 araç sürücüsü kontrol edildi. Denetimler sonucu toplam 451 araç sürücüsü çeşitli suçlardan rapor edildi.

“SÜRAT” CEZALARDA ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUYOR!
Denetimlerde “sürat” yine en çok ceza yazılan nedenler arasına girmeyi başardı. Süratin beraberinde ise en çok ceza yazılan trafik suçlar  sürüş esnasında cep telefonu kullanmak (44) ve alkollü içki tesiri altında araç kullanmak (25) olarak kayıtlara geçti.

Denetimler sonucu 3 araç sürücüsü tutuklanırken 48 araç trafikten men edildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan trafik denetimleri ile ilgili yapılan detaylı açıklama şu şekilde:
“01.12.2023 tarihinde, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 2.254 araç sürücüsü kontrol edildi ve 252’si yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 25’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 9’u sigortasız araç kullanmak, 2’si sürüş ehliyetsiz araç kullanmak, 44’ü sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 15’i emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, 19’u seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak ve 85’i diğer trafik suçlarından olmak üzere, toplam 451 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 3 araç sürücüsü tutuklanmış ve 48 araç ise trafikten men edilmiştir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu