KıbrısManşetToplum

Polis emeklilerinden reçete yolsuzluğu konusunda polisle ilgili eleştirilere sitemkar yanıt

Süregelen ve toplumu sarsan “reçete yolsuzluğu” operasyonlarına ilişkin kelepçe uygulamasından başlayarak Polis Teşkilatı’na yapılan eleştirilere KKTC Emekli Polisler Derneği (Empolder) ‘den sitemkar yanıt geldi.

Ülkeyi yöneten siyasi mekanizmanın eksik ve yanlış uygulamaları nedeni ile nerdeyse “suç ve suçlu cenneti” olan ülkede yüzde 40 eksik kadro ve yetersiz araç gereçle canı avucunda görev yapan polisin kutlanması gerekirken eleştirilmesini “ haksızlık ve hadsizlik” olarak niteleyen Empolder Genel Başkanı Nurettin Çırakoğlu, Yönetim Kurulu adına basına yaptığı açıklamada  yasalar çerçevesinde görev yetki ve sorumluluklarını bilerek çalışan Polisin suçlu ilan edilmek istenmesini hayret ve ibretle izlediklerini kaydetti.

Nurettin Çırakoğlu’nun açıklaması şöyle:

“ Uzun bir zamandan beri vatandaşların, Eczanelerden ilaç temin etmeleri için sağlanmış olan sistemin bazı kötü niyetli kişiler tarafından, Sosyal Sigortalar Kurumunu dolandırmak kastı ile ve haksız bir biçimde para temin etmeleri ile ilgili ve her nedense uzun bir süreden sonra Polisin bilgisine getirilmiş bulunan ve halk arasında ‘‘Reçete Yolsuzluğu’’ olarak  bilinen soruşturma ile ilgili Polis Teşkilatı olayın Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak  bir Suç oluşu ve Parasal miktarın büyüklüğü nedeni ile ayrı bir Soruşturma Ekibi ile derhal  olayın soruşturulmasını başlatmıştır.

Her soruşturmada olduğu gibi bu soruşturmada da, Tahkikat Memuru,  yapılan soruşturma neticesinde, aleyhlerine suç unsuru tespit etmiş olduğu kişileri mahkeme huzuruna çıkartıp şahadetini Yargıca verdikten sonra Yargı kararı ile ileride mahkemede bulunulması için Teminat kararına uygun olarak zanlılar ilerde yargılanmak üzere serbest bırakılmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki, Teminata çıkarılmış ve Teminata bağlanmış bir kişi yargılanmadan önce asla suçlu sayılamaz.

Polis Anayasa ve Yasalardan almış olduğu yetkiler çerçevesinde, suç işleyen kişilerin,  Yaşına, Mesleğine, Irkına, Rengine ve Parasına göre tahkikat yapmaz ve yapamaz. Bunu tüm Hukuk camiası yanında Meclisteki  tüm  vekillerimizin ve vatandaşların da bilmiş olması gerekmektedir.  Yasayı bilmemek  mazeret  değildir.

Reçete Yolsuzluğu ile ilgili olarak, bu güne kadar uygulanan icraatlardan şikayetçi  olmayan  geçmiş ve şu anki Milletvekilleri neden bu soruşturmada ortaya çıkıp, ‘’ Polis Teşkilatının Çağdaşlaştırılmasından’’ hatta ‘’Polisin Fetö Terör Örgütü vari’ uygulamalarından bahsedebiliyor.

Bu gibi kişisel ihtiras ne size nede makamınıza yakışmıyor.  Lütfen halkı yanıltmayınız. Zanlıların Mahkeme huzuruna Kelepçeli olarak çıkartılması ‘’Devamlı Talimatlar’’ gereği yapılmaktadır ve Yasaldır.  Değişik bir uygulama isteniyorsa Meclis oturup sorumluluğu üzerine alıp bir yasa çıkarmalıdır.

KKTC de gücünü yalnız Anayasa ve Yasalardan alarak görev yapan Polis, Yüzde Kırk eksik Kadro, Araç Gereç ve Sosyal hakları kısıtlı olmasına rağmen olağanüstü bir gayret harcayarak  görev yapan ülkemizin göz bebeği olan Polis Teşkilatını bilerek ve zedeleyici davranışlardan biran önce vaz geçilmesinin zamanı gelmiş ve hatta geçmiştir.”

Lha

Diğer Haberler

Başa dön tuşu