KıbrısManşetToplum

Polis Genel Müdürlüğü, Trafik Haftası etkinlikleri düzenliyor

Polis Genel Müdürlüğü, 8-14 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde trafikte farkındalık yaratabilmek ve halkı trafik kuralları hakkında bilgilendirmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor

Polis Genel Müdürlüğü, 8-14 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde trafikte farkındalık yaratabilmek ve halkı trafik kuralları hakkında bilgilendirmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor.

Hayatımızın önemli bir parçası olan trafikte farkındalık yaratmak, trafik kurallarını hatırlatıp uyarmak ve trafikte alınabilecek tedbirlere dikkat çekilerek toplumun tüm kesimlerindeki trafik bilincini artırmak amacıyla, Trafik Haftası’nda Polis Genel Müdürlüğü tarafından aşağıda belirtilen etkinlikler yapılacaktır.

PGM-Trafik Müdürlüğü’nde görevli subaylar, televizyon ve radyo programlarına katılarak trafik ile ilgili halkı aydınlatıcı bilgiler verecektir.

Ülke genelinde halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, araç sürücülerinin görüş açısını engellemeyecek ve yayalara engel teşkil etmeyecek şekilde trafik kuralları ile ilgili uyarıcı afişler asılacaktır.

Ülke genelindeki çeşitli noktalarda bulunan reklam panolarında, hafta boyunca trafik ile ilgili uyarıcı görseller sergilenecektir.

Trafik haftası ile ilgili hazırlanan kamu spotları hafta boyunca televizyon kanallarında ve internette sosyal medya platformlarında yayınlanacaktır.

GSM operatörleri Telsim ve Turkcell tarafından, tüm abonelere hafta içerisinde toplam altı defa olmak üzere, “Trafik Sloganı” içerikli SMS’ler gönderilecektir.

Ülke genelindeki trafik denetimleri sırasında, araç sürücülerine trafik kurallarını hatırlatan araç parfümleri dağıtılacaktır.

Tüm ilçelerde bulunan okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik, trafik eğitimleri verilecektir.

“UNUTMAYIN, TRAFİK KURALLARI HAYAT KURTARIR!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu