KıbrısManşet

Polis okulu öğrencileri kültür gezisi düzenledi

Polis Okulu Müdürlüğü'nde temel eğitimlerini gören, polis ve itfaiye aday adayları, eğitim programı çerçevesinde düzenlenen kültür gezisi kapsamında Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri ile 06 Şubat depreminde hayatını kaybeden Gazimağusa kabristanlığındaki şampiyon meleklerin mezarlarını ziyaret ettiler.

Polis Okulu Müdürlüğü’nde temel eğitimlerini gören, polis ve itfaiye aday adayları, eğitim programı çerçevesinde düzenlenen kültür gezisi kapsamında Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri ile 06 Şubat depreminde hayatını kaybeden Gazimağusa kabristanlığındaki şampiyon meleklerin mezarlarını ziyaret ettiler.

Öğrenciler ilk olarak, 1974 yılında Rumlar tarafından toplu katliamların yapıldığı Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitliklerini ziyaret etti. Öğrencilere, Muratağa-Sandallar ve Atlılar köylerinde yaşanan katliamlarla ilgili tarihi süreç konusunda bilgi verilirken, Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kafa ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; Kıbrıs Türk toplumunun geçmişte yaşadığı sıkıntı ve acılara dikkat çekerek geçmişten ders çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı.

ŞAMPİYON MELEKLERİ ZİYARET ETTİLER
Ardından Gazimağusa Kabristanlığına geçilerek, 06 Şubat depreminde hayatını kaybeden Şampiyon Meleklerin kabirleri ziyaret edilerek, kabirlere karanfil bırakılarak dualar edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu