KıbrısManşet

Polis teşkilatında ‘corona’ huzursuzluğu

Polis müdürlüklerinde ve polis karakollarında coronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmaması, polis teşkilatında ciddi huzursuzluk yarattı

HİÇBİR KORUYUCU ÖNLEM YOK… Karantina altındaki kişilerle temas halinde olmalarına, ev karantinasındaki kişileri kontrol etmelerine ve ev karantinasını ihlal eden kişilere müdahale etmelerine rağmen polislere hiçbir şekilde koruyucu önlem sağlanmadığı öğrenildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsü salgının ülkemizi etkisi altına alması sonrasında, kamu ve özel sektör çalışanlarına izin verilirken, polis, sağlık çalışanları, itfaiye, sivil savunma personeli ise özveriyle çalışmaya devam ediyor. Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli bir polis memurunun coronavirüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılması, polis teşkilatındaki tedirginliği hat safhaya çıkardı. Polis memurunun test sonucunun negatif çıkmasına rağmen, sağlık açısından kendilerini ve ailelerini güvende hissetmeyen polisler, virüs korkusuyla çalışmaya devam ediyor.
Karantina merkezlerinin güvenliğini sağlayan polisler, ailelerine zarar verebilecekleri korkusuyla evlerine gitmeye bile çekiniyor.
Karantina altındaki kişilerle temas halinde olmalarına, ev karantinasındaki kişileri kontrol etmelerine ve ev karantinasını ihlal eden kişilere müdahale etmelerine rağmen polislere hiçbir şekilde koruyucu önlem sağlanmadığı öğrenildi.

DEZENFEKTE BİLE YOK

Polis müdürlüklerinde ve polis karakollarında coronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmaması, polis teşkilatında ciddi huzursuzluk yarattı. Coronavirüsü tehdidine rağmen, Elini, kolunu sallayan herkesin polis müdürlüklerine giriş yapabildiği öne sürüldü.
Bankalara ve eczanelerin girişlerinde tedbirler alınırken ve giriş çıkışlar kontrol altında tutulurken, polis müdürlükleri ve karakollarında hiçbir önlem alınmadığı hatta dezenfekte işlemi bile yapılmadığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu