GenelKıbrısManşetSiyaset

Polise 100 kişilik liste verildi

Halkın Partisi’nin sahte diploma konusunda polise bir başvuru daha yaptığı bildirildi

Halkın Partisi’nin sahte diploma konusunda polise bir başvuru daha yaptığı bildirildi

Çok sayıda kamu görevlisinin yer aldığı listedeki isimlerin araştırılması istendi

“Kamuda belirli meslek grupları ile belirli dairelerde bu diplomalarda bir yoğunlaşma var”

SKANDAL DALLANIP BUDAKLANDI

Sahte diploma olayının peşini bırakmayan Halkın Partisi (HP) dün sabah polise bir başvuru daha yaptı. HP Genel Başkanı Kudret Özersay, sahte diploma konusuyla bağlantılı olarak Polis Genel Müdürlüğü’ne bir başvuruda daha bulunduklarını söyledi. Özersay, kamuda görevli isimlerin yer aldığı yaklaşık 100 kişilik bir listeyi polisle paylaşarak bu kişilerin diplomalarının sahte olup olmadığının öncelikli olarak araştırılmasını talep ettiklerini açıkladı. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde patlayan sahte diploma skandalında her geçen gün yeni bir gelişme olurken, çok sayıda kişinin bu skandala bulaştığı tahmin ediliyor.

BELİRLİ DAİRELERDE YOĞUNLAŞTI

Özersay, masumiyet karinesine önem verdiklerini ve bahse konu üniversiteden alınan her diplomanın sahte kabul edilemeyeceğini de vurgulayarak, “Ancak kamuda özellikle belirli meslek gruplarında ve belirli dairelerde bu diplomalarda bir yoğunlaşma olduğunu gözlemlediğimiz için bu isimlere öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Özersay, sahte diploma konusunu yakından takip etmeye devam edeceklerini ve bu konuda kamuoyunu da bilgilendireceklerini de vurguladı.

TAKİP ETMEYE DEVAM

HP lideri Özersay’ın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu sabah itibariyle Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurarak yaklaşık 100 kişilik bir isim listesini polisle paylaştık. Masumiyet karinesi saklı kalmak üzere, kamuda kaymakam, müdür, müdür muavini, geçici, memur, öğretmen ve polis gibi görevlerde bulunan ve Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden diploma almış olan bu kişilerin diplomalarının sahte olup olmadığının öncelikli olarak araştırılmasını talep ettik. Sahte diploma konusunu yakından takip etmeye ve kamuoyunu sürekli bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu