GenelKıbrısManşet

“Polise gereken özeni gösterin”

DEVRİM DEMİR

KKTC Emekli Polisler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, Polis Örgütü Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerin bir an önce Meclis’in gündemine getirilmesi gerektiğini vurguladı

“POLİS MENSUPLARININ GÖZÜ YILLARDIR BU YASADA”

Yıllardır; emeklilik yaşı, maaş, mesai sıkıntıları olan polis mensuplarının sorunlarını, milletvekili olduğu dönemde Meclis’in gündemine taşıyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Meclis’e sunduğu yasa tasarısı ile polislerin emeklilik sorunlarının tümden ortadan kalkacağını açıklamıştı. Gardiyanoğlu’nun ‘Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasa Tasarısı’ adıyla Meclis’in gündemine getirdiği Tasarı’nın yasalaşması halinde, yıllardır sorunlarına çözüm bekleyen polis mensupları da rahat bir nefes alacaktı fakat Gardiyanoğlu’nun bakanlık görevine atanmasının ardından yasa tasarısı yine gündemden düştü.

ÇIRAKOĞLU: KOMİTEDE BİZ DE YER ALMAK İSTİYORUZ

Polisin yıllardır gerek personel gerekse çalışma şartları nedeniyle ciddi sıkıntılarla boğuştuğunu kaydeden KKTC Emekli Polisler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, polis yasasında beklenen değişikliklerle ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuştu. Vekillerin komitede kendi başına oturup, polislerin haklarıyla ilgili karar vermemesi gerektiğini savunan Çırakoğlu, “Meclis kendi havasında karar üretmeye çalışmamalı, biz dernek olarak komitede olmak istiyoruz” dedi.

“55 YAŞ YASASI DEĞİŞMELİ”

Çırakoğlu, 1984 yılında polisle ilgili bir yasanın geçtiğini ancak o zaman ülkenin nüfusu ve konumun çok farklı olduğunu dile getiren Çırakoğlu, kadro sayısı üç binlerde olan polis teşkilatının 2023 yılında geriye giderek kadro sayısının iki binlere düştüğünü kaydetti. Nüfus ve araç sayısının 1984 yılından günümüze binlerce kat arttığına dikkati çeken Çırakoğlu, polisin iş yükü altında ezildiğini söyledi. Son 1 yıl içinde 151 personelin emekli olduğuna da dikkati çeken Çırakoğlu, “Kadroya sadece 147 polis eklendi. Havalimanı büyüdü, sınır kapıları arttı fakat polisin kadro sayısı artacağına, iş yükü arttı” dedi. 48 yaşında emekli olan bir polis maaş almak için 55 yaşını beklediğine ve bunun da adil olmadığına dikkat çeken Çırakoğu, “Polise gereken özeni gösterin ve bir an önce de ilgili yasada değişikliği yapın” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu