EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Polise şikayet eden oldu mu?

bu iddiaların dayandırıldığı belgelerle yasal bir sürecin başlatılması elzemdir. Yoksa gerek kurumu, gerekse halkı verdikleri yanlış kararlarla ciddi mali külfet altına sokanlardan yasalar nezdinde hesap sorulmayacaksa, ve sadece konuşarak bunu geçiştireceklerse bu da ondan öncekiler gibi kuru gürültü yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır

İddia o ki KIB TEK ihalesiz yakıt alımından mütevellit 79 milyon lira zarara uğratıldı.

Ana muhalefet partisi CTP düzenlediği basın toplantısında bunu belgelere dayandırarak açıkladı. Hatta bu belgelerin CTP’ye Başbakan Ünal Üstel tarafından verildiği iddia edildi. Hoş belgelerin kimin tarafından verildiği değil elbette konumuz.

Konumuz şu ki kurum zarara uğratılıyor. Bunun nedeni de bazı makamların yetkilerini kullanarak yaptıkları tercihin bu zararı getirdiğidir.

Dolayısıyla adına ne derseniz deyin ortada ciddi bir ihmal/ yetkiyi kötüye kullanma vs gibi bir olay söz konusudur.

Başbakan Ünal Üstel konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda da bunu görebiliyoruz.

Hoş ana muhalefet partisi lideri Tufan Erhürman 18 milletvekilini etrafına toplayarak başbakanlık önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında belgelerle bu zararın nasıl oluştuğunu gözler önüne sermiştir.

O halde ortada birilerinin ihmali ve oluşan bir suç vardır. Peki bu konuyla ilgili olarak polise şikayet dilekçesi veren oldu mu?

Başbakan Üstel Başbakanlık Denetleme Kurulunu görevlendirdiğini aynı zamanda Sayıştay Başkanlığından da soruşturma talep ettiğini açıklamıştı.

Bugüne kadar bu kurumların yaptıkları soruşturmaların ya da tespitlerin dikkate alındığını söylemek güç.

Umarım bu kez farklı olur.

Dolayısıyla yasal işlem başlatmadan sadece konuyu ifşa etmenin yetersiz bir çaba olduğunu da görebiliyorum.

Elbette bu işin sorumlusu veyahut sorumluları vardır?

Kimdir bunlar?

Hükümet?

Başbakan?

İlgili bakan?

İlgili bakanlığın yetkili bürokrat veyahut bürokratları?

İlgili kurumun yetkili veyahut yetkilileri?

Sorumlu veyahut sorumlular kim?

Haliyle bu iddiaların dayandırıldığı belgelerle yasal bir sürecin başlatılması elzemdir. Yoksa gerek kurumu, gerekse halkı verdikleri yanlış kararlarla ciddi mali külfet altına sokanlardan yasalar nezdinde hesap sorulmayacaksa, ve sadece konuşarak bunu geçiştireceklerse bu da ondan öncekiler gibi kuru gürültü yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Bu arada atlamayalım, yaşam koşu bugün bayramın ilk günü. Herkese sağlıklı ve huzurlu bir bayram dilerim…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu